avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... tert poprit
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

tert poprit

In ce fel poate intervenii institutia finantelor publice , avand urmatoare situatie.
Am colaborat cu o sc , si in urma acestei colaborari am "strans" o datorie la finante destul de mare , din cauza neplatii facturilor emise catre debitoare. Mai exact datoria mea catre stat este exact totalul TVA-ului din facturile emise si neincasate de la aceasta debitoare.
Finantele , le-au facut cateva adrese prin care le solicitau (cred eu ) sa plateasca direct in trezorerie sumele datorate mie, dar nu a raspuns niciodata debitoarea.
Pot finantele sa le ceara insolventa , pentru faptul ca nu raspund in nici un fel la nici o adresa trimisa lor ? Sau pot finantele sa puna poprire pe conturile debitoarei , pana la recuperarea sumei cu care sunt eu dator catre finante? Nu stiu exact la ce se refera termenul de tert poprit ....oare la asa ceva ?
Sunt disperat , in instanta deocamdata am castigat , sunt in faza ca asteptam comunicarea. Dar stiu ca asta mai dureaza...iar timpul trece si nu e in favoarea mea.
Mentionez , ca sc este din acelasi judet. Daca are vreo relevanta.

Va multumesc mult

Cel mai recent răspuns: discover , utilizator 22:55, 8 Februarie 2011
In momentul cand se face poprire, trebuie facuta contestatie la executare.Tertul poprit este creditorul de la care debitorul trebuie sa primeasca o creanta. De cele mai multe ori bancile sunt terti popriti pentruca in contul pe vcare il aveti la acea banca ,d-voastra, debitor fata de finante in speta, aveti de primit bani. Poprirea tertului se face pentru o mai mare siguranta a creditorului ca isi va incasa creanta.
Cu tot respectul dar asta nu inteleg : "Tertul poprit este creditorul de la care debitorul trebuie sa primeasca o creanta"
Mai simplu era daca puteati sa-mi raspundeti , pot finantele pub sa ceara insolventa debitorului meu , deoarece nu raspunde la nici o adresa si nici nu plateste asa cum li s-a cerut, in trezorerie .
Multumesc frumos

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Insolventa nu se poate cere decat numai pentru un anumit prag.Daca creanta d-voastra depaseste pragul, respectiv suma pe care trebuie sa o luati de la debitorul d-voastra, atunci finantele pot cere insolventa.
Eu am de incasat de la debitor in jur de 3,5 miliarde vechi. Dar , finantele pot cere insolventa lui (debitorului meu ,adica) asa simplu...fara nici un proces ? E sub regim special , sau cum ? Cand i-am explicat debitoarei ce risca sa i se intample daca nu incepe sa plateasca si esalonat din datorie ....a zis ca nu ma crede ca nu exista asa ceva ...ptr datoria mea catre stat , finantele sa-i ceara ei insolventa ....
Dvs , ca sigur stiti , imi spuneti va rog care e legea care reglementeaza situatia de mai sus .
Cu stima ,
Cristi
L.85/2006 - Legea insolventei.D-voastra avand facturi emise catre debitoare,facturi pe care le-a acceptat la plata, inseamna ca creanta este certa,lichida si exigibila.In atare situatie, fiscul stiind acest lucru,pe baza titlului impotriva d=voastra poate cere insolventa debitorului rau platnic. In aceste conditii debitorii trebuie sa stie ca au obliagtia platii creantelor in conditiile contractuale. Spuneti debitorului sa va dea banii ca altfel va plati inclusiv dobanzi, penalitati si dob.comerciale conf.art.43 c.com.

Alte discuții în legătură

Validare poprire - debitor in faliment iulianapanescu iulianapanescu Buna ziua . Intr-un proces, firma mea este creditoare , debitorul este in faliment, iar tertul poprit este DGFP. Problema este ca acum poprirea nu mi se ... (vezi toată discuția)
Urgent ce fac??? OANA GORAN OANA GORAN am uramtorul caz, sc se inchide, ramane cu datorii de xxxmiliarde. fata de mine- creditor datoreaza y miliarde, o mare parte din suma a acoperit-o prin ... (vezi toată discuția)
Notificare tert poprit vs. contract de cesiune creanta Georgelius Georgelius Buna ziua, Va rog ajutati-ma sa lamuresc o dilema. Societatea X primeste o notificare de la un executor judecatoresc, prin care este somata ca, in ... (vezi toată discuția)