am rugamintea sa ma ajutati cu un model act aditional contract de inchiriere in care sa se aduca la cunostinta chiriasului ca la expirarea termenului de inchiriere, contractul nu va mai fi prelungit si ca urmare locuinta va trebui eliberata.
De asemenea as dori sa stiu cum se procedeaza cu acest act:trebuie trmis prin posta, neaparat semnat de chirias,nu e de ajuns sa fie trimis pe email?
un act aditional se incheie de ambele parti si nu unilateral.
depinde ce scrie in contract cu privire la prelungirea contractului, in principiu ar fi suficient sa il notificati printr-o recomandata cu confirmare de primire, pe numele acestuia la adresa imobilului inchiriat, subsemnata, va informez ca la data de XX contractul nu se va prelungi in mod tacit,
-in contract este scris ca "perioada inchirierii este de la data x la data y cu posibilitatea prelungirii prin acordul ambelor parti, incheindu-se in acest scop un act aditional"
-din moment ce eu in calitate de proprietar nu mai doresc sa mai inchiriez imobilul si sa locuiesc acolo, conteaza daca chiriasul este de acord sau nu?