avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act aditional contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act aditional contract inchiriere

Buna ziua,

am rugamintea sa ma ajutati cu un model act aditional contract de inchiriere in care sa se aduca la cunostinta chiriasului ca la expirarea termenului de inchiriere, contractul nu va mai fi prelungit si ca urmare locuinta va trebui eliberata.

De asemenea as dori sa stiu cum se procedeaza cu acest act:trebuie trmis prin posta, neaparat semnat de chirias,nu e de ajuns sa fie trimis pe email?


Va multumesc

Jessica
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 09:11, 9 Februarie 2011
un act aditional se incheie de ambele parti si nu unilateral.
depinde ce scrie in contract cu privire la prelungirea contractului, in principiu ar fi suficient sa il notificati printr-o recomandata cu confirmare de primire, pe numele acestuia la adresa imobilului inchiriat, subsemnata, va informez ca la data de XX contractul nu se va prelungi in mod tacit,
Va multumesc.

-in contract este scris ca "perioada inchirierii este de la data x la data y cu posibilitatea prelungirii prin acordul ambelor parti, incheindu-se in acest scop un act aditional"

-din moment ce eu in calitate de proprietar nu mai doresc sa mai inchiriez imobilul si sa locuiesc acolo, conteaza daca chiriasul este de acord sau nu?


multumesc
Jessica
nu, conform prevederilor contractuale, din moment ce nu se incheie un act aditional de prelungire, contractul se termina la data Y.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional contract burbery burbery Am un contract de inchirie care prevede urmatoarele;\"prezentul contractse incheie pe o perioada de 8 luni, incepand de la data intararii in vigoare, cu ... (vezi toată discuția)
"prelungire tacita" contract de inchiriere adrian_m adrian_m Buna ziua, Sunt proprietarul unui apartament pe care l-am inchiriat unei societati comerciale pentru utilizare ca apartament de serviciu. Si eu, si ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere mihaela495 mihaela495 Buna ziua, In calitate de proprietar (persoana fizica) am incheiat un contract de inchiriere cu un chiras (PJ). Contractul a fost inregistrat la Finante si ... (vezi toată discuția)