avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... procedura CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

procedura CEDO

1.Care este termenul de la care decurge perioada de contestatie la CEDO, 6 luni de la pronuntarea hotaririi definitive, sau 6 luni de la comunicarea acesteia?
2.In cazul in care termenul decurge de la pronuntare, cum pot forta statul sa-mi comunice sentinta mai devreme?
3.Va rog daca se poate sa-mi indicati un link din legislatia CEDO care sa confirme acestea.
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:29, 13 Februarie 2011
allissa a scris:

....
Pronuntare publica: este doar o expresie....orice hotarare se pronunta in sedinta publica chiar daca in realitate nu este chiar asa.
.....

Pronuntarea solutiei finale se face in sedinta publica, intotdeauna. Nu cred ca exista situatii in care pronuntarea nu s-a facut in sedinta publica. In astfel cazuri, hotararea este lovita de nulitate absoluta.
La drept vorbind, pronuntarea in sedinta publica se face doar pe hartie...

Si jurisprudenta CEDO este de acord ca pronuntarea sa nu se faca in sedinta publica daca partea este in masura de a afla continutul hotararii pronuntate...

Am stresat teribil instantele romane cu acest aspect pana sa se pronunte CEDO pe acest lucru...
Cand am prins parchetul cu un mandat de 31 de zile am cerut sa se pronunte in sedinta publica...si nu s-a pronuntat...desi asa scria in hotarare...
Judecatorul mi-a zis, domnul avocat...se face prea tarziu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac dupa inalta curte de casatie si justitie,in romania inainte de cedo clau1858 clau1858 Buna seara,as dori sa va intreb care mai sunt caile de atac in Romania,dupa hotararea data de catre Inalta Curte de Casatie si Justititie?pun aceasta ... (vezi toată discuția)
Dosar intarziat la cedo michy michy am trimis dosarul la cedo.dupa 1 an si jumatate de la condamnarea definitiva.am facut si o cerere de revizuire si am trimis-o alaturata .am trimis tot dosarul ... (vezi toată discuția)
Cedo geo-vem geo-vem Bun..deci sunt la contestatie in anulare,ar trebui sa fac recurs la ea? ,si pe urma la CEDO sau care sunt pasii?am avut pe fond,recurs si acuma contestatia in ... (vezi toată discuția)