avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... dosar intarziat la cedo
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

dosar intarziat la cedo

am trimis dosarul la cedo.dupa 1 an si jumatate de la condamnarea definitiva.am facut si o cerere de revizuire si am trimis-o alaturata .am trimis tot dosarul dar el este intr-un grup de 28 de persoane.....as dori sa stiu dak la cedo vor studia tot dosarul sau doar al lui....cum vor hatara acolo pentru toti din dosar sau doar pentru cel care a trimis dosarul....cineva mia spus k se vor uita pe tot dosarul si se va pronunta asupra tuturor din dosar ....este adevarat....eu am trimis doar pentru 1 nu pentru tot dosarul...va rog spuneti-mi cum vor proceda cei de la cedo ....
Cel mai recent răspuns: allissa , utilizator 15:08, 1 Februarie 2011
procedura CEDO poate dura si 2-3 ani. daca s-au primit actele comunicate, vor analiza dosarul si vor decide in consecinta. insa trebuie sa aveti rabdare.
Nu cred ca ati trimis tot dosarul deoarece va costa 2000 lei numai xeroxul.Poate mai mult...
Daca cei de la CEDO vor considera util va vor solicita si alte documente.
Insa...cred ca veti avea o problema deoarece terenul de sesizare CEDO este de 6 luni de la pronuntarea instantei de recurs...

avocat Claudiu Lascoschi
Cererea se trimite in termen de 6 luni de la ramanerea definitiva a hotararii interne, daca se depaseste acest termen se incalca conditiile de admisibilitate, asadar degeaba mai trimiteti.
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2011
ContSters178374, utilizator
Da, asa este este, dar poate sa mai incerce.
Din cate am inteles deja a trimis.
Michy se plange de mult timp ca persoana este nevinovata.
Depinde care este dreptul incalcat. Ce drept sustineti ca i s-a incalcat?

CEDO nu va decide in privinta situatiei altora decat petentul, dar situatia celorlalti din dosar poate fi relevanta. De exemplu daca persoana a suferit vatamari comise de ceilalti inculpati, sau i s-a incalcat dreptul la aparare, sau instanta nu s-a pronuntat in privinta lui samd. Depinde ce sustineti.

Alte discuții în legătură

Procedura cedo clientX clientX 1.Care este termenul de la care decurge perioada de contestatie la CEDO, 6 luni de la pronuntarea hotaririi definitive, sau 6 luni de la comunicarea ... (vezi toată discuția)
Depunerea inscrisurilor la o plangere adresata cedo FRD FRD Va rog mult sa imi spuneti daca mai pot depune ulterior ceva inscrisuri la plangere intrucat nu detin toate inscrisurile si daca nu depun cererea pierd ... (vezi toată discuția)
Plangere la cedo Buna ziua , poate cineva sa ma ajute cu sfaturi ,privind o plangere la CEDO? Pot depune cererea in numele sotului , imi trebuie imputernicire ?Avocat voi avea ... (vezi toată discuția)