avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj dupa divort de comun acord dupa 4 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj dupa divort de comun acord dupa 4 ani

am divortat in urma cu patru ani de comun acord, aveam bunuri comune o casa, si alte proprietatii. Fostul sot s-a obligat (nescris si fara martori) sa-mi achite o anumita suma de bani si el sa ramana proprietar. Am primit o suma de banii, insa nu suma cuvenita iar eu in continuare figurez ca si proprietar in actele casei. Fostul sot spune ca nu are cum sa imi achite diferenta de banii (datorita crizei valoarea casei intre timp a scazut mult). Exista un raport de evaluare a casei facut acum aprx patru anii, de catre banca la care fostul sot a facut credit pentru a imi da o parte din banii. In acest moment el pretinde ca valoarea casei este mai mica si ca nu are cum sa-mi dea diferenta de banii. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 11:48, 12 Februarie 2011
Solicitati partajul prin instanta , se va evalua apartamentul se va atribui conform intelegerii dvs. si veti primi sulta. El nu poate sa fie unic proprietar decat in urma partajului .
buna seara
si multumesc pt raspuns
sa inteleg ca se va face o evaloare a bunurilor comuna la data prezenta. Ceea ce nu ma avantajeaza, la data la care am divortat valoarea bunurilor era diferita cu cea de acum. Iar suma pe care el deja a achitat-o probabil la acest moment inseamna jumatate din valoarea bunurilor. raportul de evaluare al casei facut acum patru anii de catre banca nu poate fi considerat?
stie cineva daca se poate solicita partajul dupa patru ani dar la valoarea bunurilor de atunci?
Puteti solicita partajul la ce valoare doriti, dar sigur se va dispune efectuarea unei expertize si bunurile se vor evalua, poate chiar mai putin decat pretul pietei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj sau contract nuptial? deliajurje deliajurje Problema mea este destul de complicata, am sa incerc sa va o rezum cit mai pe scurt.Dupa o casatorie de 17 ani, in anul 2002 am divortat.in urma acestei ... (vezi toată discuția)
Cum calculez valoarea casei pentru un partaj, ținând cont de creditul ipotecar? nic_pop nic_pop Buna ziua, Sunt proaspat divortat si, din pacate, ca multi altii, nu ne intelegem cu privire la modul cum sa impartim proprietatile. Adica eu sunt total de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit ... Mihai Luca Mihai Luca Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit prima casa împreună cu soția. Anul acesta am divorțat, eu vreau sa rămân eu cu ... (vezi toată discuția)