Problema mea este destul de complicata, am sa incerc sa va o rezum cit mai pe scurt.Dupa o casatorie de 17 ani, in anul 2002 am divortat.in urma acestei casatorii au rezultat 2 copii, care la data divortului aveau 16, respectiv 14 ani, si care au ramas cu mine. La fel, dupa plata unei sulte in valoare de 5000 euro, am ramas in apartamentul comun.In anul 2003 m-am recasatorit, actualul sot mutindu-se in apartamentul meu. In anul 2004 am achizitionat un teren si o casa veche, banii cu care am achizitionat aceste bunuri, in valoare de 5000 de euro provenind din vinzarea unui garaj si a unui teren, apartinind sotului meu.Incepind din anul 2005 , am contractat impreuna cu sotul mai multe credite la banci, bani cu care am cumparat o masina, in valoare de 5000 de euro, am reconditionat casa veche si am inceput constructia unei case noi.Datorita crizei si a pierderii locurilor de munca, nu am mai putu plati ratele, motiv pentru care in 2011 am vindut apartamentul, care era ipotecat, am achitat creditul, iar diferenta de bani am investit-o in noua casa. Casa noua, aflata si ea sub ipoteca, a fost scoasa la vinzare de catre executorul judecatoresc in anul 2011.Am mai achitat o parte din datorii, dar tot nu am putu plati restantele, motiv pentru care in 2013 s-a facut o reevaluare a bunurilor ipotecate, reevaluare care a fost la jumatate fata de prima, facuta in 2011, cu toate ca intre timp s-a mai adaugat un etaj la constructie, s-a facut si acoperis.Datorita sumei mici pentru care s-a facut evaluarea(respectiv 25000 de euro, fata de 48000 prima evaluare) am cautat o persoana care sa cumpere casa , lasindu-ne dreptul de a locui in ea si ai plati acelei persoane suma datorata pina la stingerea ei, urmind ca atunci sa rascumparam casa.
Acest lucru s-a intimp-lat in luna iulie 2013, persona a cumparat casa cu suma datorata bancii, cheltuielile de executare si taxe notariale, in total 17000 de euro.
Cind am facut actele la notar, si d-na notar a citit contractul, am auzit termenul de uzufruct viager facut in favoarea sotului. Nestiind ce inseamna acest termen, am intrebat la d-voastra in forum si asa am aflat ca dreptul de folosinta il are doar sotul meu, nu si eu. I-am spus sotului acest lucru, si faptul ca poate sa imi cesioneze acest drpet, dar nu a dorit sa faca asta. Mai mult, imi reprosa ca eu nu am nimic acolo, motiv pentru care in luna septembrie am parasit domiciliul conjugal si m-am mutat cu chirie.In 26 decembrie am fost cautat de sot, care mi-a spus ca ma pot intoarce dar cu conditia ca , din banii comuni , sa depun intr-un cont comun o suma de bani din care sa putem achizitiona eventual o casa pentru mine sau sa rascumparam casa, sau , eventual , sa facem o inteledgere cu actualul proprietar sa vinda casa, la pretul real, sa isi i-a banii investiti iar diferenta sa o putem folosi noi. Mentionez ca nu ar fi probleme in acest sens, persoana respectiva fiin ruda apropiata.Ce ma sfatuiti sa fac?
As dori sa va mai precizez faptul ca de 6 ani sotul meu are o relatie extraconjugala, pe care am cunoscut-o, acesta fiind un motiv in plus da a pleca de acasa.Ce pot sa ii cer in favoarea mea, avind in vedere ca, in cazul unui divort nu as avea dreptul la nimic.Cum ar fi mai bine, sa facem partaj pe bunurile ramase, respectiv masina, sau sa facem un contract nuptial, sau cum s-o fi chemind.
Doresc sa va mai spun ca suntem persoane in virsat, eu avind 50 de ani , iar sotul 60.
Multumesc pentru rabdare si intelegere, sa aveti un nou fericit si La multi ani!
Cel mai recent răspuns:
gi-jane2 , moderator
07:54, 4 Ianuarie 2014