avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Majorarea capitalului in lei si euro; valoarea ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Majorarea capitalului in lei si euro; valoarea diferita a actiunilor, ac. drepturi.

In cazul in care se doreste majorarea capitalului social pt un S.A. - institutie financiar nebancara, in lei (400.000) si euro (20000), si valoarea actiunii in lei sa fie de 4 ron iar valoarea actiunii in euro sa fie de 10 euro ( adica aproximativ 4,2 lei sau cat o fi cursul bnr de raportare), ambele valori conferind actionarilor drepturi egale de vot si de participare la profit/pierderi, este vreo problema de ordin juridic??
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 10:10, 9 Februarie 2011
Actiunile nu pot avea doua valori. Toate actiunile emise de societate au aceeasi valoare nominala, asa ca si cele noi trebuie sa aiba valoarea nominala a celor existente deja. Mai mult, valoarea totala a capitalului este in lei (la cursul de schimb convenit de parti, desigur), asa ca numarul de actiuni atribuite se calculeaza prin raportarea aportului convertit in lei la valoarea nominala, care e tot in lei.

Poate va ajuta sa emiteti cu prima de emisiune?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2011
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare hotarare agea Lipi Lipi In Convocator sunt 2 puncte pe Ordinea de zi: 1. Diminuarea valorii nominale a actiunilor de la 45 de lei la 3 lei si, pe cale de consecinta, cresterea nr. de ... (vezi toată discuția)
Fractiune de actiune belakompot belakompot Buna ziua, Poate un actionar la o societate pe actiuni sa detina o fractiune dintr-o actiune? Pot sa detin 500,65 de actiuni la o firma? Ce se intampla in ... (vezi toată discuția)
Actiuni fara drept de vot, repartizarea diferita a profitului JORIDA JORIDA AS DORI AJUTOR REFERITOR LA O PROBLEMA IN MATERIA S.C. N ACTUL CONSTITUTIV AL S.A. RESPETIV SE PREVEDE CA ACTIUNILE CONFERA DREPT EGAL DE VOT SI PARTICIPATIA ... (vezi toată discuția)