avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... COMPENSARI
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

COMPENSARI

Sunt executat silit pentru plata unor cheltuieli de judecata intr-un proces pierdut de mine . Am facut contestare la executare silita si in acelasi timp tot in acest dosar am cerut si compensarea datoriilor reciproce dearece persoana care incearca sa ma execute silit are sa-mi plateasca la rindul ei cheltuieli de judecata in 2 procese pierdute cu mine .Am depus ca dovada 2 sentinte definitive si irevocabile si investite cu formula executorie .
Mentionez ca aceste sentinte investite nu au fost prezentate unui executor pentru executare silita prin incuviintare de catre judecator.
intrebare : va rog sa-mi spuneti daca procedura de compensare prin depunerea acestor sentinte definitive si irevocabile si investite in dosarul de executare a partii adverse este legala ?
Trebuia si eu ca inaintea cererii de compensare sa cer executare silita si incuviintare prin judecator intr-un dosar separat a acestor sentinte definitive, irevocabile si investite ?
VA MULTUMESC MULT !
Cel mai recent răspuns: Ghita_79 , utilizator 22:18, 9 Octombrie 2020
buna seara,
pentru a putea beneficia de compensare trebuie sa va duceti anterior la un executor si sa fi inceput procedurile de executare. in cazul de fata instanta nu poate lua in considerara o executare silita ca nu a fost inceputa din vointa dvs.
Va multumesc mult si va rog sa ma mai lamuriti in citeva probleme :
1. deci sentintele mele chiar daca sunt definitive , irevocabile si investite nu pot fi luate in considerare pentru compensare numai daca voi incepe si eu executarea silita ?(eu nu vreau executare silita ci doar sumele mele cu titlu cheltuieli de judecata sa fie compensate cu sumele lor cu titlu cheltuieli de judecata. Cred ca nimeni nu poate pune la indoiala aceste sume care se regasesc cum spuneam in sentinte definitive,irevocabile si investite ) ).
2. daca incep executarea silita , merg la executor ,cer acest lucru , executorul constituie un dosar , cere instantei incuviintare ,primeste incuviintare .

CUM CER MAI DEPARTE COMPENSARE ? UNDE CER ACEST LUCRU?
Va rog sa-mi spuneti procedura si eventual art din C. Pr. Civ. care face posibil acest lucru.
Va multumesc mult inca odata !
Cauta spete,proceduri pe net..,poate ajuta
Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2020
Ghita_79, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executari si compensari ioanandrei ioanandrei Sunt executat silit pentru plata unor cheltuieli de judecata , datorita faptului ca am fost\" partea care a cazut in pretentii \". Am facut contestatie ... (vezi toată discuția)
Investire formula executorie ioanandrei ioanandrei Intr-un proces comercial care s-a judecat in fond ( TRIBUNAL) si in apel (CURTE DE APEL ) s-au dat sentinte favorabile mie ,iar aceste sentinte contin ... (vezi toată discuția)
Compensarea cheltuielilor de judecata reciproce ioanandrei ioanandrei Am avut un proces care s-a derulat astfel : TRIBUNAL instanta de fond -sectia comerciala ,am cistigat , CURTE de APEL instanta de apel sectia comerciala ,am ... (vezi toată discuția)