avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARI SI COMPENSARI
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARI SI COMPENSARI




Sunt executat silit pentru plata unor cheltuieli de judecata , datorita faptului ca am fost" partea care a cazut in pretentii ". Am facut contestatie la executare silita si in acelasi timp TOT IN ACEST DOSAR am cerut si compensarea datoriilor reciproce , dearece persoana care incearca sa ma execute silit are sa-mi plateasca la rindul ei cheltuieli de judecata in 2 procese pierdute cu mine .Am depus ca dovada in acest dosar ( cel de contestatie la executare silita ) 2 sentinte definitive si irevocabile si investite cu formula executorie , care contin cheltuielile de judecata pe care trebuie sa mi le plateasca partea adversa .
Mentionez ca aceste sentinte definitive , irevocabile si investite , nu au fost prezentate unui executor pentru executare silita prin incuviintare de catre judecator.
Eu nu vreau sa pornesc procedura de executare silita ci doar instanta sa-mi compenseze aceste sume cu cele pe care eu trebuie sa la platesc.
intrebare : va rog sa-mi spuneti daca procedura de compensare prin depunerea acestor sentinte definitive si irevocabile si investite in dosarul de contestatie la executare silita este legala ?
Trebuia si eu ca inaintea cererii de compensare sa cer deschiderea unui dosar de executare silita la executor , incuviintat prin judecator , a acestor sentinte definitive, irevocabile si investite care contin cheltuieli de judecata ?
VA MULTUMESC MULT !

Valoarea cheltuielilor de judecata pe care eu le am de incasat sunt mai mari ca si valoarea cheltuielilor de judecata pe care eu le am de platit partii adverse .


Cel mai recent răspuns: ioanandrei , utilizator 13:09, 25 Februarie 2011
Da, se pot compensa.
MII DE MULTUMIRI!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensari ioanandrei ioanandrei Sunt executat silit pentru plata unor cheltuieli de judecata intr-un proces pierdut de mine . Am facut contestare la executare silita si in acelasi timp tot ... (vezi toată discuția)
Compensarea cheltuielilor de judecata reciproce ioanandrei ioanandrei Am avut un proces care s-a derulat astfel : TRIBUNAL instanta de fond -sectia comerciala ,am cistigat , CURTE de APEL instanta de apel sectia comerciala ,am ... (vezi toată discuția)
Investire formula executorie ioanandrei ioanandrei Intr-un proces comercial care s-a judecat in fond ( TRIBUNAL) si in apel (CURTE DE APEL ) s-au dat sentinte favorabile mie ,iar aceste sentinte contin ... (vezi toată discuția)