avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Beneficiar de pensie anticipata si asociat intr-un SRL
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Beneficiar de pensie anticipata si asociat intr-un SRL

Sunt pensionata anticipat dar am si calitatea de asociat intr-un SRL. Mentionez ca nu am un contract de administrator sau de management si nu obtin nici un alt venit din activitati profesionale pe baza Codului civil.
Intrebarea mea este daca ma aflu in conflict de interese cu Legea 263/2010 din cauza faptului ca , oficial, sunt asociat intr-un SRL ? Cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:00, 9 Februarie 2011
Nu este vorba despre un conflict de interese. Art. 114, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 263/2010 interzice cumulul pensiei anticipate cu veniturile realizate in calitate de asigurat al sistemului public de pensii, aflat in situatiile prevazute la art. 6, alin. (1), pct. I, II sau IV din acelasi act normativ. Daca nu realizati venituri, este irelevant daca sunteti si asociat intr-un SRL.

Art. 114. – (1) În sistemul public de pensii, plata pensiei se suspendă începând cu luna următoare celei în care a intervenit una dintre următoarele cauze:
.....................................
b) pensionarul, beneficiar al unei pensii anticipate sau al unei pensii anticipate parţiale, se regăseşte în una dintre situaţiile prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I, II sau IV, cu excepţia consilierilor locali sau judeţeni;

Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumulul pensiei cu alte venituri Eva_56 Eva_56 Ca pensionar pot realiza alte venituri; -profesionale -cu contract de munca contracte de comision etc... (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate - la cine se suspenda ! AriLocus AriLocus [b]Legea 263/2010[/b] Art. 114. - (1) In sistemul public de pensii, plata pensiei se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care a intervenit una ... (vezi toată discuția)
Pensie de serviciu anticipata partiala si pfa mihlim mihlim buna ziua, Sunt poseseoarea unei pensii de serviciu anticipata partiala cf legii 164 in baza careia m-am pensionat si pensie pentru limita de varsta conf ... (vezi toată discuția)