Sunt pensionata anticipat dar am si calitatea de asociat intr-un SRL. Mentionez ca nu am un contract de administrator sau de management si nu obtin nici un alt venit din activitati profesionale pe baza Codului civil.
Intrebarea mea este daca ma aflu in conflict de interese cu Legea 263/2010 din cauza faptului ca , oficial, sunt asociat intr-un SRL ? Cu multumiri,
Nu este vorba despre un conflict de interese. Art. 114, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 263/2010 interzice cumulul pensiei anticipate cu veniturile realizate in calitate de asigurat al sistemului public de pensii, aflat in situatiile prevazute la art. 6, alin. (1), pct. I, II sau IV din acelasi act normativ. Daca nu realizati venituri, este irelevant daca sunteti si asociat intr-un SRL.
Art. 114. – (1) În sistemul public de pensii, plata pensiei se suspendă începând cu luna următoare celei în care a intervenit una dintre următoarele cauze:
.....................................
b) pensionarul, beneficiar al unei pensii anticipate sau al unei pensii anticipate parţiale, se regăseşte în una dintre situaţiile prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I, II sau IV, cu excepţia consilierilor locali sau judeţeni;