avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat prin firma de colaborare , sunt obligat sa-mi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat prin firma de colaborare , sunt obligat sa-mi dau demisia

Buna seara ,

Din august 2010 am plecat de la o corporatie renumita la alta si mai renumita, dar singurul dezavantaj a fost firma de colaborare prin care am fost angajat. Atunci nu prea am stiut care sunt dezavantajele acestui aspect deoarece pana atunci nu am mai fost angajat prin astfel de firme . Acum doua zile in urma am fost anuntat ca in maxim 6 saptamani se va decide sa se dea afara 2 persoane din echipa printre care sunt si eu vizat. Am fost obligati sa semnam demisiile in "alb" , eu totusi nu am trecut data si perioada . Daca reusesc sa iau exemplarul original si sa nu il mai inapoiez , pot sa cer ca sa fiu dat afara fara sa-mi dau demisia ? Sau ei pur si simplu pot sa-mi incheie contractul de colaborare cu firma de man-power ?

Ce am uitat sa precizez mai sus , este ca eu am semnat un contract pe perioada nedeterminata.

Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
Leo_RO, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ina Dimitriu , Consilier juridic 11:04, 15 Februarie 2011
1. Cine v-a obligat sa va dati demisia in alb?
2 Societatea la care faceti referire este o societate care se ocupa cu plasarea fortei de munca.
C.i.m. este incheiat cu aceasta sau cu societatea la care va desfasurati activitatea?
Directorul departamentului ne-a obligat sa scriem demisia in alb . In cartea de munca sunt trecut ca si angajat al acestei firme de recrutare , in contractul semnat cu ei apare "detasat firma X" firma X fiind multinationala unde lucrez ...
Demisia trebuie sa constituie materializarea deciziei dumneavoastra de a pleca - nu are nimeni dreptul sa va oblige la a demisiona.
Ce credeti ca se intampla daca nu semnati nici o "demisie in alb" ?
La urma urmei, daca nu au nevoie de dumneavoastra, sa va concedieze invocand motive reale, prevazute in legislatie.
Iar decizia de concediere trebuie sa apartina angajatorului, asa cum si demisia trebuie adusa la cunostinta angajatorului (persoana juridica cu care ati incheiat CIM).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie angajat la cererea angajatorului. roflorin roflorin Este legal ca angajatorul sa impuna salariatului sa-si dea demisia din societatea X unde este incadrat pe perioada nedeterminata, ptr ca apoi sa fie angajat ... (vezi toată discuția)
Incetare contract retroactiva george angheloiu george angheloiu Buna ziua, departamentul de logistica al companiei la care lucram a fost externalizat iar noul operator de servicii logistice a dorit si preluarea angajatilor ... (vezi toată discuția)
Relatii de munca netia netia va rog sa ma lamuriti si pe mine de ceea ce am facut....si anume:am 54 anisunt angajata la o firma privata ,m-au angajat din somaj si angajatorul primeste ... (vezi toată discuția)