buna seara.asociatia de proprietari i-a dat in judecata pe parintii mei pentru neplata cheltuielilor de intretinere.eu locuind in Timisoara cand m-am intors mi s-au pus la dispozitie cateva documente de la asociatie prin care se "justifica" ca au avut dreptul de a pune in fiecare luna 6 metri cubi de persoana pentru ca nu s-a dus indexul de la apometre si de aici sa ajuns si la suma de 7200 ron.ce lege le da dreptul sa puna atatia metri cubi de apa si unde merg banii din penalizarile aplicate???cum pot proceda sa rezolv aceasta problema???va rog sa ma ajutati.multumesc
buna seara,
din cauza faptului ca nu ati mai citit apometrele si sa le duceti la asociatie, aceasta a trecut costurile la comun sau la 'pausal' adica platiti inclusiv pierderi din retea. este o practica nejustificata a asociatiilor de a trece debite enorme la intretinere plus penalitati. trebuie sa-i actionati in judecata si sa cereti o expertiza. aveti castig de cauza.
In primul rand, solicitati conducerii asociatiei temeiul legal al acestei decizii. Daca nu exista o hotarare a Comitetului Executiv sau a Adunarii Genral prin care se stabilesc reguli privind "sanctionarea" proprietarilor care nu declara consumul, atunci puteti avea o sansa. Totusi, nici parintii dvs. nu au procedat corect nedeclarand consumul. Ca s-a ajuns la 7200 nu e din cauza ca administratia a incarcat cu 6 mc de persoana, ci pentru ca parintii dvs. nu au achitat cotele de intretinere cam de 2 ani, ceea ce e foarte mult.
Banii din penalitatile aplicate se folosesc pentru achitarea penalizarilor impuse de furnizori, iar surplusul, daca exista, se alimenteaza fondul de reparatii.
avocata pe care am avto la proces mi-a spus de acesta expertiza dar nu am mai avut bani sa o platesc.v-as ruga sa imi spuneti cam cat m-ar costa toata chestia asta.mi se pare inadmisibil ca intr-o tara membra "UE"sa se faca asa marsavii.am omis a va spune ca tatal meu nu a locuit tot timpul acolo,locuind mai mult la sat impreuna cu fratele sau si mama sa.ce lege ma obliga pe mine sa platesc penalizarile care sunt mai mari decat suma datorata intretinerii???eu pot plati doar datoria aferenta cheltuielilor nicidecum penalizarile.va pot contacta telefonic???va multumesc Domnule avocat Mihai Mihai
Pai nu au declarat consumul pt ca mama mea este plecata din tara iar tata nu a locuit acolo.Dar totusi mi se pare enorm,si nu este vina consumatorului ca sunt pierderi in reteua de furnizare si nu ar trebui suportate de noi.Am dreptate sau nu domnule moderator???
Pentru neplata la timp a facturilor, furnizorul aplica penalizari. Interesati-va la asociatie si vedeti ce sistem de penalizari aplica asociatia dvs. In functie de acest sistem de penalizari puteti verifica daca asociatia a calculat corect penalizarile.
In proces, daca ati contestat suma, judecatorul poate dispune efectuarea unei expertize, pe care o achitati dvs.
In orice tara membra a UE, cetatenii au drepturi, dar si obligatii. Una dintre obligatiile parintillor dvs. era sa declare acest index. Daca nu locuiau permanent, in momentul in care depuneau cerere de scoatere de la intretinere, treceau si ultimul index de apa. ganditi-va ca, prin nedeclararea consumului de cativa proprietari, administratorului nu ii ies metri cubi declarati cu cei facturati. In acest moment ce credeti ca ar trebui sa faca el?
Asa cum v-am spus si in precedentul mesaj, solicitati in instanta ca asociatia sa prezinte regulamentul propriu pentru calculul consumului de apa.