omideo20 a scris:
.asociatia de proprietari i-a dat in judecata pe parintii mei pentru neplata cheltuielilor de intretinere.eu locuind in Timisoara cand m-am intors mi s-au pus la dispozitie cateva documente de la asociatie prin care se "justifica" ca au avut dreptul de a pune in fiecare luna 6 metri cubi de persoana pentru ca nu s-a dus indexul de la apometre si de aici sa ajuns si la suma de 7200 ron.ce lege le da dreptul sa puna atatia metri cubi de apa si unde merg banii din penalizarile aplicate???cum pot proceda sa rezolv aceasta problema???va rog sa ma ajutati.
Dumneavoastra recunoasteti ca administratorul a justificat de ce s-au trecut 6 m.c./persoana la apa.
Apoi proprietarul a avut dreptul conform legii 230/2007 sa conteste in fiecare luna suma de plata in termen de 10 zile de la afisarea listelor. Oare in 2 ani sau poate mai mult proprietarul nu a trecut pe la asociatie?
Cu siguranta ca nu este numai cheltuiala cu apa si-au fost cheltuieli cu reparatiile, cu administrarea, curatenia si intretinerea spatiilor comune, intretinerea instalatiilor comune...
Consumul de 6 m.c./luna de persoana mi se pare normal. Daca duceati, dv sau cei care-au locuit sau trecut pe acolo indexul apometrelor si nu vi le luau in consideratie, aveati tot dreptul sa fiti suparat.
Nu cred ca undeva in UE poate cineva sa aiba un apartament intr-un bloc si sa nu plateasca nimic pentru intretinerea lui!
Dar, acum fiind in proces o sa se rezolve printr-o hotarare judecatoreasca. Sigur ca, in felul cum puneti problema, o sa fiti suparat si dupa ce o sa vedeti hotararea judecatoreasca. Asistat de avocatul pe care-l aveti si solicitand instantei sa se faca o expertiza prin care sa se stabileasca in mod corect debitele si penalizarile, este posibil ca in final sa difere fata de pretentiile asociatiei. Dar, asistenta juridica si expertul va costa pe dumneavoastra. Si orice expert ar fi tot va trebui sa platiti cheltuielile catre asociatie.
Un restantier, la asociatia noastra, a soliciatat instantei expert. Instanta a desemnat un expert care la termenul urmator a prezentat un raport in care arata ca resatntierul ar avea de plat 8200 lei fata de 8100 lei cat soliciata asociatia.
si-acest expert a fost platit de catre restantier cu 800 lei.
Dar a meritat pentru ca asa restantierul a platit intreaga suma plus cheltuielile de expertiza si cele ce judecata (inca 1500 lei), dar linistit sufleteste ca nu a fost inselat de administrator.