avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatiile de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatiile de proprietari

buna seara.asociatia de proprietari i-a dat in judecata pe parintii mei pentru neplata cheltuielilor de intretinere.eu locuind in Timisoara cand m-am intors mi s-au pus la dispozitie cateva documente de la asociatie prin care se "justifica" ca au avut dreptul de a pune in fiecare luna 6 metri cubi de persoana pentru ca nu s-a dus indexul de la apometre si de aici sa ajuns si la suma de 7200 ron.ce lege le da dreptul sa puna atatia metri cubi de apa si unde merg banii din penalizarile aplicate???cum pot proceda sa rezolv aceasta problema???va rog sa ma ajutati.multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:18, 9 Februarie 2011
pai bun dar pierderile cine le plateste???noi cosumatorii nu.in ce baza???toti locatarii avand apometre pierderile le-au bagat la noi nu.e corect???ce lege ii acopera pe acesti asa numiti "administartori"???
Inainte de a ii acuza pe administratori, interesati-va la asociatie de acel regulament despre care va vorbeam. Daca in acel regulament se spune ca diferenta dintre consumul declarat si cel facturat se repartizeaza celor care nu au depus consumul lucrurile sunt clare.
Nedeclarand consumul, si cred ca nu ati fost singurul din bloc, administratorul nu a stiut care si cat a consumat.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2011
Armenteros, utilizator
@omideo
Aveti drepturi, dar aveti si obligatia de a instiinta asociatia despre faptul ca parintii sunt plecati din apartament si ca acolo nu se va mai consuma apa, iar reglarea consumului se va face atunci cand se va achita intretinerea (punand in calcul ca poate in lipsa parintilor in apartament a mai curs un robinet, a mai curs wc-ul etc).
In acelasi timp asociatia are un regulament de impartire a "pierderilor de apa" care este perfect valabil daca el exista in forma scrisa.

Dar in cazul dv. la atata restanta se pare ca nu v-ati achitat nici de obligatia pe care o aveati de a plati intretinerea, la zi. Aceasta este o obligatie, ca in orice stat UE!

Penalizarile se calculeaza incepand cu a 31-a zi de la scadenta afisata pe lista pentru fiecare suma ramasa neplatita, fara insa de a depasi valoarea sumei de plata neachitate.

** Daca i-am asculta pe administratorul sau presedintele asociatiei sau chiar pe vecini, probabil ar fi la fel de revoltati ca si dv, dar din alt motiv si anume pe faptul ca de la apartamentul parintilor dv. nimeni nu a catadicsit sa vina sa plateasca intretinerea.
In cazul in care stii ca pleci pentru mai mult timp, lasi niste bani in credit la asociatie in contul cotelor de intretinere urmatoare. Asta daca vrei sa nu ai probleme de genul arat mai sus. Asa se poarta in UE....sau nu stiati?

daca am face toti cu se face in UE ar fi super, insa... ne lipseste constiinta
Felicitari moderatorilor !
omideo20 a scris:

.asociatia de proprietari i-a dat in judecata pe parintii mei pentru neplata cheltuielilor de intretinere.eu locuind in Timisoara cand m-am intors mi s-au pus la dispozitie cateva documente de la asociatie prin care se "justifica" ca au avut dreptul de a pune in fiecare luna 6 metri cubi de persoana pentru ca nu s-a dus indexul de la apometre si de aici sa ajuns si la suma de 7200 ron.ce lege le da dreptul sa puna atatia metri cubi de apa si unde merg banii din penalizarile aplicate???cum pot proceda sa rezolv aceasta problema???va rog sa ma ajutati.

Dumneavoastra recunoasteti ca administratorul a justificat de ce s-au trecut 6 m.c./persoana la apa.
Apoi proprietarul a avut dreptul conform legii 230/2007 sa conteste in fiecare luna suma de plata in termen de 10 zile de la afisarea listelor. Oare in 2 ani sau poate mai mult proprietarul nu a trecut pe la asociatie?
Cu siguranta ca nu este numai cheltuiala cu apa si-au fost cheltuieli cu reparatiile, cu administrarea, curatenia si intretinerea spatiilor comune, intretinerea instalatiilor comune...
Consumul de 6 m.c./luna de persoana mi se pare normal. Daca duceati, dv sau cei care-au locuit sau trecut pe acolo indexul apometrelor si nu vi le luau in consideratie, aveati tot dreptul sa fiti suparat.
Nu cred ca undeva in UE poate cineva sa aiba un apartament intr-un bloc si sa nu plateasca nimic pentru intretinerea lui!

Dar, acum fiind in proces o sa se rezolve printr-o hotarare judecatoreasca. Sigur ca, in felul cum puneti problema, o sa fiti suparat si dupa ce o sa vedeti hotararea judecatoreasca. Asistat de avocatul pe care-l aveti si solicitand instantei sa se faca o expertiza prin care sa se stabileasca in mod corect debitele si penalizarile, este posibil ca in final sa difere fata de pretentiile asociatiei. Dar, asistenta juridica si expertul va costa pe dumneavoastra. Si orice expert ar fi tot va trebui sa platiti cheltuielile catre asociatie.
Un restantier, la asociatia noastra, a soliciatat instantei expert. Instanta a desemnat un expert care la termenul urmator a prezentat un raport in care arata ca resatntierul ar avea de plat 8200 lei fata de 8100 lei cat soliciata asociatia.
si-acest expert a fost platit de catre restantier cu 800 lei.
Dar a meritat pentru ca asa restantierul a platit intreaga suma plus cheltuielile de expertiza si cele ce judecata (inca 1500 lei), dar linistit sufleteste ca nu a fost inselat de administrator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achitarea pierderilor de apa iricon iricon Buna ziua, Dati-mi un sfat cu privire la achitarea pierderilor de apă de la întretinere. Suntem cinci persoane şi consumăm în fiecare lună între 10 ... (vezi toată discuția)
Nedeclarare index apa bytzu007 bytzu007 Buna ziua, ma aflu intr-o situatie delicata si am nevoie de sfatul dumneavoastra. Din anumite motive indexul pentru apa rece nu a fost declarat timp de un an ... (vezi toată discuția)
Bataie de joc la asociatie! catalin123123 catalin123123 Buna,vin in fata d-voastra cu o problema legata de asociatie! Exact in urma cu un an am cumparat o garsoniera,am facut accest lucru ca pe o ... (vezi toată discuția)