avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cum se determina care sunt bunurile mobile ale unui ...
Discuție deschisă în Executare silită

cum se determina care sunt bunurile mobile ale unui debitor?

Buna ziua.
Sunt debitor in cazul unei executari silite... Executorul judecatoresc a venit la domiciliul meu si a pus sechestru pe o serie de bunuri din casa, lasandu-mi-le in custodie... Totusi, aceste bunuri nu sunt ale mele, ci ale mamei mele, care locuieste cu mine si care are "drept de uzufruct viager" asupra locuintei... executorul m-a intrebat daca am acte pe bunurile sechestrate... nu am, intrucat nu mai sunt in garantie au fost aruncate facturile aferente bunurilor...
Pot sa contest in vreun fel decizia executorului de a scoate aceste bunuri la licitatie?
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2011
blitzmate, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cosmin Soames , Consilier juridic 21:02, 11 Februarie 2011
inaintati o cerere de contestatie la executare, iar sarcina probei va apartine in calitate de reclamant, invocand lipsa actelor de proprietate asupra bunurilor si dreptul de uzufruct viager al mamei asupra locuintei apelati la prezumtia ca nu sunteti proprietarul bunurilor mobile in speta.
multumesc mult pentru raspuns...
aceasta cerere o adresez instantei sau executorului?... mentionez ca maine vine la domicilu pentru evaluarea bunurilor(sau pentru vanzarea lor efectiva.... nu stiu exact ce va face pentru ca nu am inteles ce mi-a spus)
Cererea se adreseaza instantei de judecata.
Recomandabila,in functie de situatia materiala,este angajarea unui avocat priceput.
Art. 411 alin. 1 Cod de procedură civilă: Executorul judecătoresc va proceda la sechestrarea bunurilor mobile urmăribile ale debitorului, chiar dacă acestea sunt deţinute de un terţ.
Prin urmare, când domiciliul este comun, consider că acela care pune sechestrul trebuie să se asigure că bunurile sunt ale debitorului şi nu ale terţului care locuieşte la aceeaşi adresă. Faptul că nu există documente justificative nu trebuie să răstoarne sarcina probei de la executor la debitor.
Problema este că înţeleg că aţi semnat procesul-verbal de sechestru în calitate de debitor şi de custode. Presupun că nu l-aţi semnat cu obiecţiuni, caz în care reprezintă o dovadă scrisă împotriva dv., în situaţia în care veţi introduce contestaţie la executare.
Dacă însă lucrurile nu stau aşa, în lipsa unor acte scrise, puteţi cere să faceţi în instanţă proba cu martori că bunurile mobile sunt ale mamei.
Aveţi grijă că termenul de introducere a contestaţiei este de 15 zile de la data comunicării procesului-verbal de sechestru !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executorul mă amenință că îmi execută silit bunurile pentru care nu am chitanțe din cauza unei datorii a mamei mele, care locuiește la mine. e corect așa ceva? mitik90eco mitik90eco Buna ziua, mama mea locuiește la mine de vreo 10 ani, a avut o rata care nu o mai poate achita și a venit un executor peste noi. Acest executor m-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ce actiune pot intreprinde impotriva unui executor ... marius68marius marius68marius Buna ziua, ce actiune pot intreprinde impotriva unui executor ce a formulat o executare silita, avand in vedere ca mi-a fost comunicata doar incheierea de ... (vezi toată discuția)
Explicatie termeni dintr-o somatie de executare silita teomicri teomicri Va rog ,explicati-mi ce inseamna bunuri detinute de un tert? art. 411 (1)Dacă în termen de o zi de la primirea somaţiei debitorul nu plăteşte suma ... (vezi toată discuția)