Lucrez intr-o unitate bugetară si directorul meu încheie contract civil de prestari servicii cu o persoana fizică de 2 ani . Mă întreb dacă nu este o limită ptr aceste contracte? poate mă ajută cineva cu un răspuns.
Lucrez intr-o unitate bugetară si directorul meu încheie contract civil de prestari servicii cu o persoana fizică de 2 ani . Mă întreb dacă nu este o limită ptr aceste contracte? poate mă ajută cineva cu un răspuns.
Nevand posturi vacante directorul d-voastra a incheiat un asfel de contract. Nu exista limite , acesta se poate prelungi pe o perioada nedeterminata.
Nu există o limită, contractul se încheie pe perioada stabilită de comun acord între părţi, în funcţie de necesităţile angajatorului.
Există doar o delimitare între contractul de muncă şi contractul de prestări servicii.
Astfel, în condiţiile în care activitatea prestată nu necesită două ore/zi şi zece ore/ săptămână, adică sub cerinţa minimă a Codului muncii, atunci prevederile acestuia nu sunt aplicabile.
În acest caz se aplică dispoziţiile Codului Civil şi se încheie convenţii civile de prestări servicii, care reprezintă înţelegeri scrise între părţi. Semnatarii convenţiilor civile de prestări servicii nu vor mai avea obligaţia de a le înregistra la ITM şi vor plăti bugetului de stat doar impozitul pe venit.
Odata cu ultimele modificari ale Codului muncii, durata timpului de munca nu mai reprezinta un criteriu de diferentiere. Durata saptamanii de lucru nu mai este limitata inferior la cele zece ore (echivalentul programului de doua ore/zi), aceasta insemnand ca se poate incheia un contract de munca cu timp partial pentru orice fractiune de norma.
Conventiile civile de prestari servicii sunt, asa cum le spune si numele, „niste intelegeri intre persoane fizice si juridice, bazate pe prevederile Codului civil, care permit celor dintai sa presteze servicii remunerate.
Durata incheierii lor poate sa fie determinata sau nedeterminata.
Urgent intrebare
YNAA
Din cate stiu contractul de prestarii servicii nu beneficiaza de o reglementare speciala.
Stie cineva de un timp min. sau max. impus (prin vreo norma legala) ... (vezi toată discuția)