avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune cu probleme

buna ziua
succesiunea trebuie facuta dupa decesul bunicului.mostenitorii sunt bunica si cele doua fiice.
in prima faza am incercat la notar dupa ce sora mamei mele acceptase varianta ca mama sa mosteneasca toata proprietatea(casa,cabana lemn,garaj si un fanar plus teren),varianta aceeptata si de sotia defunctului.
problemele au inceput cand s-a trezit si sotul sorei mamei mele care vrea jumatate din proprietate(ceea ce nu-i permite legea) si acum trebuie sa mergem in instanta.
nu exista nicio cale legala prin care mama mea poate mostenii tot avand in vedere ca bunica ii cedeaza partea ei.am vrea sa o dam pe sora mamei in judecata pt un apartament lasat de bunicii mei ei si pe care ulterior l-a vandut.
chestia este ca nu prea vrem sa-i lasam nimic sorei lui mama pt ca am fost amenintati,acuzati si facuti in toate felurile de sotul ei si incercam sa ne legam de toate chichitele posibile pt a obtine ce vrem
Pe ce data a murit bunicul?
ok.
in primul rand avem nevoie de mai multe informatii, respectiv data decesului bunicului, daca s-a dezbatut sau nu succesiunea dupa bunicul, daca matusa dvs. a dat initial o declaratie de renuntare sau nu la succesiune,etc.
In acest caz, este necesar sa se stie daca sora mamei dv. a acceptat succesiunea in termenul de 6 luni de la decesul bunicului, fie expres prin declaratii notariale fie tacit prin accte univoce de acceptare.Daca nu a facut asemenea acte, este straina de succesiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa succesiune RodicaVranciuc RodicaVranciuc Buna ziua! In urma decesului bunicului, trebuie deschisa succesiunea. Dansul a avut trei copii, printre care si tatal meu, care insa este mort de aproape 20 ... (vezi toată discuția)
Scuccesiune tanasieadriana tanasieadriana Buna seara,cum se procedeaza in cazul unei succesiuni?Care sunt conditiile?Mama mea mai are o sora,dar nu mai stim nimic de ea si vrem sa facem succesiunea ... (vezi toată discuția)
Donatie rude grad i vicar vicar Buna ziua Problema mea este urmatoarea: Bunica mea din partea mamei ii face sorei mele cvc pentru apartamentul pe care il detinea,decedeaza iar sora mea ... (vezi toată discuția)