avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Am fost despagubit de RCA sa imi repar masina ! Pot ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Am fost despagubit de RCA sa imi repar masina ! Pot cere daune si pentru perioada in care sta masina in service deoarece m`i se ia dreptul la munca ??

Sunt taximetrist, de curant cineva m-a lovit foarte rau. Reparatia se ridica undeva la 15-16000 lei noi. As vrea sa stiu daca pot cere despagubiri pentru timpul in care mi se ia dreptul la munca datorita saptamanilor necesare repararii autovehiculului. Ce trebuie sa fac pentru asta? :((
Cel mai recent răspuns: Dorin Baleanu , Mediator 21:20, 3 Martie 2011
asta intr-o cauza civila, trebuie probat cuuantumul pierderii suferite.
asta in ce sens trebuie probat? adica .. reparatia costa cam vreo 15000 lei .. si durata cam vreo luna doua.. in conditiile in care eu trebuie sa dau la patron 70 ron/zi
La asiguratorul vinovatului introduceti si cererea de despagubire pt. intreruperea afacerii dar pt care trebuie sa se depuna documente care sa sustina afirmatiile dv.si daca o sa se sustina atunci veti primi si astfel de despagubiri. Proba va consta in verificarea situatiei realizarii veniturilor in ultimele luni pe masina respectiva si se va corela cu perioada de stationare a masinii in service peste perioada necesara reparatiei.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
va multumesc pentru consiliere.. sa vedem ce va zice firma asiguratoare mai departe.. !
Nu e important ce zice firma asiguratoare ( intrucat se prevede clar in ordinele CSA ca se despagubesc pe RCA perioadele de neutilizare a masinilor implicate in accident), ci ce documente fiscale aveti in a demonstra venitul efectuat inainte de eveniment. Simpla intelegere intre dvs. si patron ca trebuie sa ii dati 70 lei pe zi, fara sa stiti daca sunt inregistrati sau nu, cam nu e de ajuns.
E bine sa va concentrati pe acest aspect.......

Alte discuții în legătură

Despagubire dauna totala Ioana-Ornela Ioana-Ornela Buna ziua, In urma cu 2 ani am avut un accidnet rutier iar masina pe care o conduceam a fost avariata 100%.A fost o minune ca am scapat cu viata. Soferul care ... (vezi toată discuția)
Accident circulatie anamariacelik anamariacelik intr-un accident de circulatie ( un caine a aparut in fata masinii ,soferul tanar-si ca varsta si putin de cand a dobandit permisul,cca 1 an),soferul de emotii ... (vezi toată discuția)
sfat suma prea mica oferita despagubire de carpatica sebyencyu sebyencyu in urma cu 5 luni am fost lovit de un domn ce avea rca incheiat la carpatica. dupa accident ne am deplasat la politie unde s a intocmit proces verbal .la doua ... (vezi toată discuția)