Sunt taximetrist, de curant cineva m-a lovit foarte rau. Reparatia se ridica undeva la 15-16000 lei noi. As vrea sa stiu daca pot cere despagubiri pentru timpul in care mi se ia dreptul la munca datorita saptamanilor necesare repararii autovehiculului. Ce trebuie sa fac pentru asta? :((
asta in ce sens trebuie probat? adica .. reparatia costa cam vreo 15000 lei .. si durata cam vreo luna doua.. in conditiile in care eu trebuie sa dau la patron 70 ron/zi
La asiguratorul vinovatului introduceti si cererea de despagubire pt. intreruperea afacerii dar pt care trebuie sa se depuna documente care sa sustina afirmatiile dv.si daca o sa se sustina atunci veti primi si astfel de despagubiri. Proba va consta in verificarea situatiei realizarii veniturilor in ultimele luni pe masina respectiva si se va corela cu perioada de stationare a masinii in service peste perioada necesara reparatiei.
Nu e important ce zice firma asiguratoare ( intrucat se prevede clar in ordinele CSA ca se despagubesc pe RCA perioadele de neutilizare a masinilor implicate in accident), ci ce documente fiscale aveti in a demonstra venitul efectuat inainte de eveniment. Simpla intelegere intre dvs. si patron ca trebuie sa ii dati 70 lei pe zi, fara sa stiti daca sunt inregistrati sau nu, cam nu e de ajuns.
E bine sa va concentrati pe acest aspect.......