avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Radiere fara lichidare firma cu datorii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Radiere fara lichidare firma cu datorii

Buna ziua, as dori sa ma lamureasca si pe mine cineva..sau sa ma indrume eventual. In urma cu cateva zile m-am decis sa imi actionez in intanta fosta asociata si administratora ca sa ma retrag dintr-un S.R.L. Am mers la registru sa iau certificatul constatator in care este inregistrata o hotarare recenta de pe 25.01.2011 de dizolvare. Firma este in functiune desi nu are bilantul depus 2006,2007,2008,...2010. La finante apare inactiva si din fisa simpla apare cu datorii de 5000 Ron , fara depunerea declaratiilor fiscale in ultimii ani , fara plata forfetarului etc..etc.
Nu stiu ce sa fac .. sa inaintez actiunea de retragere sau sa sper ca nu vor face recurs finantele in 30 zile si se va radia. Este posibil asa ceva in cazul firmelor cu datorii? In 30 de zile ar trebui sa merg iarasi la ORC sa vad daca este definitiva? Fara a se face recurs de catre nimeni ORC poate numi lichidator? Am inteles ca ptr atata nu isi bat capul dar unde ma pot interesa fara sa agit spiritele? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 18:54, 9 Februarie 2011
Multe, multe intrebari...Problema dvs. este complexa si sincer nu cred ca o sa va puteti descurca pe cont propriu. Din cele expuse de Dvs. cu siguranta ANAF-ul va solicita inregistrarea unui lichidator. Chestia cu actiunea in retragere este tardiva din punctul meu de vedere. In calitate de asociat aveati niste prerogative legale( art. 194 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale), respectiv trebuia sa aprobati situatiile financiare anuale, iar daca ati fi observat ca administratorul societatii provoaca daune sa cereti urmarirea lui. Fara o cheltuiala destul de importanta nu stiu cum veti scapa de aceasta problema. Va sugerez sa desemnati un lichidator pe care il doriti dvs. ( sunteti in termen sa optati pentru aceasta varianta) ca daca il numeste ANAF-ul poate sa va creeze un anumit disconfort(financiar si nu numai).

Am mers la registru sa iau certificatul constatator in care este inregistrata o hotarare recenta de pe 25.01.2011 de dizolvare.

traduc ca soc a fost dizolvata in baza art 237 pentru nedepunerea bilanturilor
Nu stiu ce sa fac .. sa inaintez actiunea de retragere sau sa sper ca nu vor face recurs finantele in 30 zile si se va radia.

actiune de retragere nu mai are rost
nimeni nu va face recurs !!
Fara a se face recurs de catre nimeni ORC poate numi lichidator?

Cele 30 de zile curg de la data publicarii in MO nu de la 25.01.2011 data la care s-a inreg in registru
Dizolvarea este prima etapa urmeaza lichidarea si radierea soc
Asociatii pot numi un lichidator , daca nu o fac atunci orice persona interesata poate cere ORC numirea unui lichidator In cazul de fata ANAF va cere sigur...sunt datorii
Va sfatuiesc sa numiti dvs un lichidator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate interveni in actiunea inaintata de orc pentru radierea unei societati ? kem kem In situatia in care o societate are datorii si impotriva ei ORC depune la Tribunal o cerere pentru dispunerea radierii, creditorul are posibilitatea de a ... (vezi toată discuția)
Radiere srl orlandoseb orlandoseb cum se face radierea unei firme care nu a avut activitate niciodata? firma a fost înfiintată în anul 2005 au fost depuse declaratii ca nu a avut ... (vezi toată discuția)
Radierea societatii de catre registrul comertului lenu_ro lenu_ro Buna ziua, Daca o societate nu a depus bilantul anului anterior la R.C., acesta poate initia procedura de dizolvare a respectivi societati? Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)