Buna ziua,
Mi-am gasit autoturismul ,parcat regulamentar (cca 30min) pe o strada cu sens unic , avariat, iar autorul disparut de la locul faptei. 2 martori mi-au dat nr de inmatriculare al autovehiculului care a produs accidentul. Pana in momentul in care eu am ajuns la autoturism, unul dintre martori a oprit un echipaj de politie si a declarat ce s-a intamplat, respectivii agenti notandu-si nr de inmatriculare ale ambelor autoturisme. Am mers si am declarat la politie, spunandu-mi-se ca cealalta parte are termen 24 ore sa se prezinte. Dupa 24 ore , timp in care persoana respectiva nu s-a prezentat, am mers la aceeasi sectie de politie si am facut reclamatie impotriva conducatorului autoturismului respectiv, si mi-au transmis ca ma vor suna ei. Care este termenul legal in care agentii de politie ma pot contacta ? Daca persoana merge la alta sectie de politie si declara ca si-a avariat autoturismul in alte conditii, si efectueaza reparatia, cum pot sa dovedesc ca ea este autorul accidentului, fara a se ajunge la instanta?
Va multumesc.
daca nu are RCA sau politia nu reuseste sa faca dovada ca respectiva persoana este cea implicata in accident atunci va puteti adresa Fondului de Protectie a Victimelor Strazii. dar procedura lor este f greoaie si ar fi de preferat sa o reparati pe CASCO, daca aveti.
aveti nevoie de un pv emis de catre politie prin care acesta sa fie indicat ca si vinovat. in caz contrar RCA nu va despagubeste.
politia a emis un asemenea pv?
Aceste probleme sunt de competenta serviciilor de politie rutiera , nu de competenta sectiilor de politie.
Adresati-va cu aceasi plangere politiei rutiere competente.