avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... marfa platita insa nelivrata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

marfa platita insa nelivrata

buna ziua .am si eu 2 probleme la care solicit sfatul vostru

1. firma unde lucrez are un site.cineva ne gazduieste acel site.in 02 febr site-ul a fost suspendat. cand am intrebat de ce l-a suspendat ni s-a zis pentru neplata,insa de la ei nu am primit nici o factura.le-am spus sa ne trimita factura si ne-a trimis pentru 2009-2012 factura in valoare de 800+tva
le-am transmis ca nu suntem de acord cu perioada de facturare deoarece colaborarea cu ei a inceput in sept 2009.le-am zis sa factureze pentru sept 2009 pana in sept 2011. si mi-au spus ca pretul e acelasi.
mentionez ca nu am nici un ctr.cu ei de gazduire pagina site.
le-am spus ca nu mi se pare corect sa fie acelasi pret, ca ar trebui sa fie pe jumatate pentru 2 ani fata de pretul scris pe 4 ani
cum pot proceda?

2. a doua problema: am achitat facturi pentru o marfa care nu mi-a fost livrata .facturile au fost achitate in febr.2010 si pana in ziua de azi marfa nu mi-a fost livrata.
cum pot proceda in acest caz?
Cel mai recent răspuns: ankam , utilizator 09:37, 11 Februarie 2011
pentru pct 2
in cazul in care aveti dovada achitarii marfurilor inca din februarie 2010, aveti de efectuat urmatorii pasi:
1) sa remiteti vanzatorului o cerere de conciliere directa, conf art 720 indice 1 c pr civ
2) in cazul in care nu ajungeti la nici un rezultat, sa introduceti o actiune in justitie(in fc de valoarea prejudiciului,instanta de fond va fi de competenta judecatoriei dc prejudiciul este mai mic de 100000 lei;sau tribunalulul(dca aveti tribunal specializat in arealul dvs va fi competentent tribunalul comercial)
In acest din urma caz va trebui sa timbrati la valoare.
DEasemenea ,in functie de prevederile contractului,puteti solicita penalizari(dc aveti inserata in contract vreo clauza penala) sau puteti solicita dobanzi(in comercial curg de drept,conf art 43 c com)
sigur,puteti dispune de cateva masuri concomitent de precautie in vederea recuperarii prejudiciului. consultati un avocat
~ Conținut șters la cerere ~
din pacate nu a exista un ctr; a tot spus ca mi-l trimite ca sa vad si preturile insa nu a ajuns acel ctr in posesia mea
el nu mi-a facturat in nici o luna si nu inteleg de ce pretul e acelasi si pe 4 ani si pe 2 ani adica ma gandesc ca ar trebui sa fie la jumatate
plus ca eu stiu ca se factureaza in fiecare luna sau pe an
nu stiu pe ce baza legala in pot actiona in instanta si cum sa ii fac o adresa legala
i-am cerut din nou azi un draft de contract insa nu mi-a raspuns la e-mail
cum as putea sa fac aceasta conciliere- adresa legala ma refer
da am dovezi de achitare a tuturor facturilor
inteleg din cele expuse de dvs ca nu exista un contract incheiat intre parti.cu toate acestea,a-ti achitat anumite sume de bani.pe ce baza?
primul pas ce trebuie sa il urmati,este sa remiteti o cerere de conciliere directa (conf art 720 c pr civ).cererea o remiteti cu confirmare de primire,la sediul mentionat in documentele publice ale respective societati.
in cazul in care nu rezolvati litigiul pe cale amiabila, deschideti o actiune in instanta.aveti sanse reale, daca intradevar,lucrurile se prezinta asa cum le-ati mentionat

Alte discuții în legătură

Lipsa atasarii inscrisurilor la concilierea directa danic danic Buna tuturor, Ajutati-ma va rog cu o parere sau eventual indicati-mi ceva jurisprudenta care sa fi analizat si solutionat consecintele neatasarii la ... (vezi toată discuția)
Conciliere directa say say buna din nou daca incetez contractul de furnizare, mai pot sa chem partea adversa la conciliere directa? legea nu distinge cand se face cererea de ... (vezi toată discuția)
Sfat va rog sa vind sau cesionez creanta ? vrica vrica Am contract, am PVRF, am facturi neincasate,scadenta facturilor din Sept 2009,debitor din Ramnicu Valcea,firma activa.Ce ma sfatuiti ca sa pot incasa urgent ... (vezi toată discuția)