avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se poate numi contract de colaborare?????
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se poate numi contract de colaborare?????

buna ziua! as vrea si eu sa mentionez faptul ca recent am incheiat un contrat de colanborare ( mai exact contract de reprezentare - cum de fapt scrie pe el ) in domeniul de activitate media ...si sunt tare nelamurita cu cateva articole din prezentul contract. si as vrea sa ma lamuriti si pe mine cat se poate de repede. Pt inceput va pot spune ca respectivul contract a fost semnat in 2 exemplare la care unul a ramas la agentie si unul la mine....a fost incheiat pe o perioada determinata de 12 luni....la articolul de raspunderea contractului sunt nelamurita cu urmatoarele , citez : " din veniturile realizate prin executarea contractelor incheiate de agentie pe seama beneficiarului acesta din urma va depune intr-un cont la vedere purtator de dobanda suma de 0 % din valoarea fiecarui contract incheiat si executat pentru constituirea de garantii "....efectiv eu nu ma inteles aceasta litera din articol...va rog mult lamuriti-ma si pe mine. Mai vreau sa sublieniez faptul ca in acest contract de colaborare nu mi se specifica exactamente procentul de comisionare care imi revine, ci doar procentul pe care eu ( beneficiarul ) trebuie sa-l dau agentiei in urma semnarii unor contracte cu alti terti , citez : " beneficiarul are obligatia sa achite agentiei comisionul de 30 % net din valoarea fiecarui contrat incheiat de agentie in numele si pe seama beneficiarului ".... si eu revin cu urmatoare intrebare : este normal asa ceva ?...ca sa nu mai spun ca am dat si o taxa de 200 de ron pentru un album foto profesional, asa cum am fost informata initial de cei de la agentie...ca asta ar fi 1 start de a intra in televiziune ( de a realiza un album foto ). multumesc...sper sa ma fi facut destul de inteleasa si explicita...si ast rasp dvs ...va implor...
Cel mai recent răspuns: gherghisandorina , utilizator 12:28, 9 Februarie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
va multumesc mult de tot....si eu sper fie in regula...dc e pt orice nelamurire pot sa apelez la dvs d-nul jurist clement ! va multumesc inca o data si o zi cat mai superba!!!
inca o data va deranjez cu o alta intrebare care nu-mi da pace....retributia de care dvs mi-ati pomenit trebuie sa fie la cel putin minimum pe economie in decursul lunii respective pe care eu trebuie sa iau ? , avand in vedere ca nu este nimic specificat de genu asta in contract ( ci doar pur si simplu comisionare ) , sau isi stabileste pur si simplu agentia cat imi da ? cu asta sunt eu nelamurita....:)) ast rasp dvs multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibil inselaciune cu acte in regula opsimmary opsimmary Buna ziua! Imi cer scuze pt povestea mult prea lunga. Situatia cu care ma confrunt este urmatoarea: - am fost \\"selectata\\" pe strada de o persoana de la o ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract si recuperare avans platit aalexa aalexa Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati. Astazi am fost \"racolata\" la metrou la Romana de catre o fata care lucra pentru o agentie de modele din apropiere. ... (vezi toată discuția)
Clauza contract intermediere imobiliara Horimarian Horimarian Bună ziua, Vă rog să îmi spuneți dacă un agent imobiliar poate să profite cumva de următoarea clauză din contractul de intermediere, sau să ... (vezi toată discuția)