avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare parcela dintr-un teren nedezmembrat inca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare parcela dintr-un teren nedezmembrat inca

Buna ziua,

V-as ruga sa ma ajutati cu cateva sfaturi/idei :

Doresc sa cumpar o parcela de 550mp dintr-un teren mare, de 18500mp.
Proprietarii terenului, frate si sora sunt mostenitorii acestui teren. Am inteles ca au un act de proprietate (au intrat in posesia lui fiind mostenitori) si o propunere de dezmembrare. PUZ-ul e in lucru la primarie si se va elibera undeva in luna martie.

Ca eu sa pot cumpara aceasta parcela de teren, ar trebui sa fac un pre-contract si sa dau un avans acestor proprietari, inainte ca fiecare bucatica de teren sa fie intabulata.

V-as ruga sa imi recomandati ce ar trebui sa scriu in acest pre-contract, pentru a fi sigur ca dupa ce iese PUZ-ul, am parcela de teren pe care am ales-o conform propunerii de dezmembrare, intabulata, si cu tot dreptul asupra ei.
- doresc sa incep sa scot actele necesare autorizatiei de constructie apoi.

As vrea sa scriu in contract tot ce e necesar pt a nu fi blocat in nici un fel. ( sa fiu sigur ca isi asuma raspunderea eliberarii PUZ-ului pana la o data fixa, ca se obliga sa aduca energie electrica cu post de transformare pe parcela 1, asa cum am stabilit, ca se obliga sa imparta conform propunerii de dezmembrare, ca nu exista litigii, sa nu fie ipotecat, adica sa nu am absolut nici o pb, si cand iese PUZ-ul sa fie doar o chestiune de semnat.

Vreau sa ma asigur de toate acestea + altele la care eu probabil nu m-am gandit.

Multumesc,
Bogdan
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 11:55, 9 Februarie 2011
va indic sa incheiati un antecontract de vanzare cumparare si sa il autentificati la notar, sau cel putin sa il incheiati in prezenta a minim 2 martori credibili(sa fie de fata inclusiv cand le remiteti banii de avans-arvuna).
in antecontract puteti insera absolut tot ce a-ti stabilit impreuna cu vanzatorii.
in ceea ce priveste amplasamentul parcelei,ar fi bine sa efectuati o schita cu toata suprafata si sa pozitionati clar localizarea parcelei,in functiie de punctele cardinale sau de eventual vecini din jur;sa mentionati faptul ca schita respectiva face parte integranta din antecontract si a fost insusita de vanzator(sa semneze)
de asemenea,in cazul in care dati o suma de bani,mentionati urmatoarele:
-daca pana la data de .....nu se va perfecta contractul de v/c in forma autentica, indiferent de motive(cu exceptia intervenirii fortei majore),cumparatorul are dreptul de a rezilia in mod unilateral antecontractul; in acest caz, vanzatorul se obliga a returna imediat dublul arvunei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schita cadastrala modificata XYU XYU In cazul modificarii schitei cadastrale la solicitarea vanzatorului, in vederea incheierii CVC pentru o suprafata mai mica decat cea promisa, se poate recupera ... (vezi toată discuția)
Conditii suplimentare in antecontract de vanzare-cumparare pentru un teren dorincornea dorincornea Intentionez sa cumpar o parcela dintr-un teren intravilan care urmeaza sa fie dezmembrat. Terenul respectiv a fost teren arabil fara drum direct de acces ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare grif grif Ce trebuie sa fac pentru a-l determina pe vanzator sa incheie contractul de vanzare-cumparare ? In iulie 2006 am incheiat un precontract de ... (vezi toată discuția)