avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit neplatit - Executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit neplatit - Executare silita

Buna ziua tuturor. Dupa cate am vazut suntem destui cu probleme in ceea ce priveste rambursarea creditelor la banci. Este si cazul meu. Am un credit de nevoi personale la banca fara girant, fara codebitor etc., facut acum cativa ani. Incepand din primavara anului trecut si pana in decembrie 2010 nu am platit nici o rata, motivele fiind 2, cumulate la un moment dat: mutarea impreuna cu familia din casa parintilor intr-un apartament cu chirie, apoi venind sa se adauge la dezastrul acesta faptul ca salariile s-au redus cu 25%, atat mie cat si sotiei. Bineinteles ca am intrat pe mana firmei de recuperare, dar din Ianuarie 2011 am inceput sa platesc rata (care era de cca. 850 RON/luna) plus ceva in plus (adica un total de 1000 RON) ca sa mai si recuperez. Firma de recuperare stie si este pusa la curent cu aceste lucruri. Problema mea este ca acuma, dupa ce mi-au spus in decembrie ca daca incep sa platesc nu se va schimba nimic, dupa ce am platit a 2-a luna consecutiv, mah anunta ca in cateva zile vor trimite dosarul instantei pentru a mah executa silit si/sau a-mi face poprire salariala (ceva de genul acesta). As dori un sfat legat de aceasta problema. Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2011
AlexScarlon, utilizator
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 10:59, 10 Februarie 2011
deoarece dvs nu a-ti achitat timp de mai multe luni consecutiv ratele la banca, mai mult ca sigur ca banca a "vandut" creditul antamat cu dvs unei societati de recuperare.
astfel, in acest moment dvs nu mai aveti o relatie contractuala direct cu banca;prin contractul de cesiune de creanta(banuiesc) , creditorul dvs este acum acea societate de recuperare.
aceasta societate are la dispozitie urmatoarele posibilitati pentru recuperarea creditului cumparat:
- sa incheie cu dvs un contract de tranzactie prin care sa va intelegeti la o noua esalonare in timp a creditului-hotarare de expedient
-sa treaca imediat la executarea silita prin care sa va solicite absolut toate cheltuielile efectuate, mai ales dobanzile.vedeti ca in acest mod se poate ajunge sa platiti sume uriase raportat la suma de bani initiala.
faptul ca dvs a-ti achitat recent 2 rate nu va ajuta cu absolut nimic.
incercati o negociere directa cu respectiva societate.sau contactati un avocat
Din mesajul postat de alexscarlon reiese ca plateste tot la banca.Intr-adevar el a fost contactat de catre societatea de asigurari, domnul nu scrie ca a intervenit cesiunea creditului.
Nu toate bancile cesioneaza, ci apeleaza doar la societati de recuperare pentru a-si incasa mai usor datoria.

Parerea mea este ca ar trebui sa solicitati bancii o reesalonare, desi banca va vede acum ca pe un rau platnic, deoarece asa cum aratati, a fost o perioada, in care nu ati incercat sa platiti si nici sa ajungeti la o intelegere cu banca; sau incercati o refinantare la alta banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata partiala credit ipotecar- consecinte ; solutii ? FFLORIN1976 FFLORIN1976 buna dimineata! Am on intrebare la dumneavostra si anume ce risc daca nu mai pot sa imi achit in intregime rata creditului ipotecar? Am si o specificatie ... (vezi toată discuția)
Executare silita- solutii? innaflorina innaflorina Buna ziua.Anul trecut am contactat un credit de nevoi personale de la o banca, in valoare de 3500 ron.De la inceputul acestui an, din motive personale, nu am ... (vezi toată discuția)
Compensare intre creanta impotriva statului si datorie la banca sorin nistor sorin nistor Buna ziua. am o intrebare (si cred ca nu sunt singurul). Actualmente sunt inca somer pina pe 15.06.2010. In cursul anului 2009 am cistigat in instanta un ... (vezi toată discuția)