avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Compensare intre creanta impotriva statului si datorie ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Compensare intre creanta impotriva statului si datorie la banca

Buna ziua. am o intrebare (si cred ca nu sunt singurul). Actualmente sunt inca somer pina pe 15.06.2010.
In cursul anului 2009 am cistigat in instanta un proces prin care statul roman imi este dator cu suma de 17000 ron, suma ce va fi reesalonata conf. OUG nr. 45/2010 pentru 2012 - 2014.
Problema este urmatoarea: creditul pe care il am la o banca comerciala este de aproximativ 16000 ron , iar in curind datorita epuizarii perioadei de somaj , urmeaza sa intru in imposilitate de plata a ratelor.
Intrebarea mea este: care este procedura ca datoria pe care o are statul roman la mine sa o pot "pasa" bancii la care am creditul?

In speranta unui raspuns favorabil, va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 01:01, 2 Iunie 2010
Puteti sa puneti la dispozitia bancii contul in care vi se va plati creanta de la stat, si sa imputerniciti creditorul sa isi traga datoria din acel cont.
Trebuie sa discutati cu reprezentantul bancii pt asta.
1. Deci probabilitatea de a achita rata la banca incepind cu luna iulie este ZERO, intrucit nu mai am nici un fel de venit...statul prin ministerul de finante trebuia sa-mi aloce banii anul acesta , dar prin OUG 45/2010 ma plimba pina in 2012 cu suma de 17000 , (eu am de achitat la banca este de aprox. 16000) , ce pot face?
2. Si in cazul in care banca nu ar fi de acord , ce trebuie facut?
3. Creditul de la banca este pe nevoi personale si nu am avut niciodata intirziere chiar din contra , cind am avut posibilitatea am achitat si cite 3, 4 rate anticipat reactualizind creditul.
Ultima modificare: Marți, 1 Iunie 2010
sorin nistor, utilizator
Contactati reprezentantii bancii si incercati o mediere a situatiei, eventual o suspendare/reesalonare a creditului, poate o cesiune a drepturilor banesti...pe care urmeaza sa le primiti, ca o garantie a "reesalonarii creditului"...

In situatia in care banca nu este de acord, cu propunerea dvs., nu mai ramane decat varianta instantei, insa este important sa aveti dovezi cu privire la "propunerea dvs. refuzata de banca" iar anterior, o persoana specializata in domeniu va trebui sa va studieze cu atentie clauzele contractuale din contractul de imprumut, pentru a va sfatui, la modul concret, cum va trebui sa procedati.
Din pacate, chiar daca pana acum ati fost bun-platnic, din iulie veti fi considerat rau-platnic. Dupa o perioada de neplata, probabil se va cesiona creanta catre o firma de recuperare care va incepe procedura de executare silita ( asta e metoda din ultimul timp ).
De aceea recomandarea ramane sa discutati cu banca, cat de curand, poate obtineti o reesalonare/refinantare.

Pt ca, daca veti primi banii in 2012, ma indoiesc ca banca va fi de acord cu "suspendarea" creantei pana atunci. Dar, cine stie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imposibilitate plata rata banca boby_bt boby_bt Sunt in imposibilitate de a-mi achita ratele la banca. Banca nu-mi aproba reesalonare. Ce ar trebui sa fac? Multumesc (vezi toată discuția)
Rate credit neplatite-consecinte? mdcafter mdcafter Buna ziua... Tatal meu are doua imprumuturi... unu este la [BANCA1] (este cu el la zi),iar altu este la [BANCA2] (nu la mai platit de 3 luni) asta de la ... (vezi toată discuția)
Dificultate in achitarea unui credit robitza78 robitza78 la multi ani am o intrebare am luat in urma cu 3 ani un credit la cec si acum din din pacate venitul meu s-a diminuat .intrebarea este daca exista vreo ... (vezi toată discuția)