avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imposibilitate plata rata banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imposibilitate plata rata banca

Sunt in imposibilitate de a-mi achita ratele la banca. Banca nu-mi aproba reesalonare. Ce ar trebui sa fac? Multumesc
Ultima modificare: Marți, 14 Decembrie 2010
boby_bt, utilizator
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 01:05, 17 Decembrie 2010
pai daca nu va aproba o reesalonare sau nu puteti sa luati credit de la alta banca, poate mai avantajos, pt refinantare... nu prea aveti ce face, decat sa platiti cat puteti din rata.
de platit nu s-a pus problema sa nu platesc! de fapt intentia mea a fost sa platesc ratele, dar firma la care am lucrat a intrat in faliment, iar job-ul de acu imi aduce un venit de 4 ori mai mic! voi plati cat voi putea...dar banca va calcula penalitati.... ma va da in judecata....! este posibil, daca dovedesc buna credinta, ca judecatorul sa-mi stearga toate penalitatile?
In uzantele bancare nu se procedeaza la o refinantare a unui credit restant. Se poate pune problema unei reesalonari a creditului, cu conditia ca, imprumutatul sa faca dovada bunei credinte si sa prezinte documente justificative din care sa rezulte imposibilitatea financiara de a sustine rata lunara a creditului in cuantumul inscris in graficul de rambursare, anexa la contractul de credit. Cu noile reglementari cuprinse in OUG 50/2010, aceeasi banca poate refinanta un credit al unui client existent, in conditii de cost mai avantajoase, cu conditia ca, imprumutatul sa nu fi inregistrat un serviciu al datoriei la plata ratelor si a dobanzilor mai mare de 45 de zile.
Asadar, succes, in demersurile ce urmeaza a le intreprinde...=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de credit fara garantii bobynou bobynou buna seara, am contractat in 2008 un credit de nevoi personale fara garantie. La data respectiva am avut un venit destul de marisor. Din 2010 venitul s-a redus ... (vezi toată discuția)
Probleme banca ghiorghiu ghiorghiu am un credit la pireus bank de nevoi personale fara garantii mi sa marit rata lunara de la 410ron la 870ron sotul nu mai are servici si am ramas in urma cu ... (vezi toată discuția)
Refinantare sau reesalonare credit lungu nicolae lungu nicolae am un credit in delurare,as vrea sa refinantez creditul dar am restanta 2 luni,pt ca nu am reusit sa fac fata platilor,de aceea vreau sa refinantez,se poate ... (vezi toată discuția)