avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita- solutii?
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita- solutii?

Buna ziua.Anul trecut am contactat un credit de nevoi personale de la o banca, in valoare de 3500 ron.De la inceputul acestui an, din motive personale, nu am mai putut achita ratele.Ieri mi-a venit instiintare de executare silita asupra bunurilor mobile si imobile daca nu achit suma de 4800 ron in cateva zile.Creditul este facut pe 5 ani.Ce pot face in aceasta situatie? Mentionez ca nu am proprietati pe numele meu, am doar o masina si sunt in concediu de crestere copil, deci primesc indemnizatie plus alocatia de stat. Se poate oare face o reesalonare a creditului? sau imi vor face poprire din venit? am inteles ca de alocatie nu au dreptul sa se atinga aceasta fiind a copilului!
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 11:28, 30 Noiembrie 2012
Buna ziua,

este indicat sa mergeti la banca si sa solicitati o reesalonare.
Altfel ei ar putea sa va vanda la licitatie masina si sa va puna poprire pe venit, mai putin pe alocatia copilului.

Avocat Constantin Boncu
Multumesc de raspuns.M-am gandit la o reesalonare deoarece valoarea creditului nu e mare, iar masina valoreaza undeva la 3500 euro, nu mi s-ar parea normal sa o ia pt 4000 de ron datorie.
Buna ziua din nou, revin cu noutati.Am sunat la banca sa vad ce se poate face insa din pacate dosarul e deja in mainile unui executor judecatoresc, au zis ca nu mai tine de ei, deci nu se poate face o reesalonare a creditului.Am vorbit cu executorul si mi-a dat doua variante: ori achit suma integrala, ari stabilim o rata lunara sa pot plati.Am ales a doua varianta si maine ne vom intalni sa stabilim toate detaliile.Sper ca va iesi totul bine!
Buna ziua,

cel de la banca a pasat pur si simplu problema. Cu siguranta ei POT sa dispuna orice in acest dosar. Pot sa aprobe o reesalonare sau orice altceva. Incercati sa luati legatura cu un superviser sau si mai bine mergeti pana acolo. Executorul este un profesionist care se ocupa cu recuperarea de creante dar banca este in continuare cea care are controlul putand sa suspende sau chiar sa opreasca executarea silita. Vedeti ca in discutie va fi si un onorariu al acestui executor, care trebuie platit tot de dvs.

Avocat Constantin Boncu
domnule avocat in cazul unui credit prin prima casa sunt codebitor in caz de neplata a ratelor de catre debitor(frate) , si prin urmare executarea silita...in cazul meu de codebitor daca nu am niciun bun mobil/imobil si daca nu o sa m-ai am niciun loc de munc, ce se va imtampla cu mine???
va multumesc

Alte discuții în legătură

Implicatii executare silita ela2008 ela2008 Impreuna cu sotul am contractat un credit in 2007 (contractul a fost semnat de sotul meu, eu doar am dus adeverinta de venit) la care s-au inregistrat restante ... (vezi toată discuția)
Executare silita ovidana ovidana Buna ziua. In 2007 sotul meu a contractat un credit de nevoi personale de la o banca credit pentru care am semnat si eu incalitate de sotie. In 2009 sotul ... (vezi toată discuția)
Ifn indatoreaza peste suta lavsuta bibicarina bibicarina Am un salariu de 3500,la o banca normala, și ifn active pe care le achit am la un singur ifn 2 credite al doilea credit a pus pe mama Codebitor, pe urma am ... (vezi toată discuția)