avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare cu moartea !
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare cu moartea !

Da , se pare ca am dince in ce mai multi "fani" , fara sa cunosc persoana respectiva am fost amenintat la telefon ca daca mai trec vre-odata pe la o persoana ma baga la portbagaj , si nu mai vad lumina zilei.
La politie daca ma duc ar fi mai rau pentru ca varasu e mare mahar in zona aia in politie , concluzia , nu am ce face .

Asa ca cazul se deschide acum .

Caut un avocat care sa ma reprezinte si sa-l potoleasca , onorariul lui va fi tot ce iese din daune , nu-mi trebuie nici un leu vreau doar sa inteleaga ca nimeni nu face legea si ca nimeni nu are drept de moarte asupra nimanui. asa ca cine e interesat sa lase un mesaj pe privat si va voi suna ..

Multumesc , sper sa fie cineva cu ganduri bune !
Cel mai recent răspuns: AurelianD , utilizator 09:10, 21 Mai 2008
pentru o "amenintare cu moartea" merita si avocatul dvs. un onorariu, inainte de a incepe treaba. Insa si acesta se va adresa autoritatilor, asa cum sunt ele, bune sau rele. Sa nu va imaginati ca acel avocat va sta cu pusca la colt si dvs. veti deveni intangibill. Asa ca, pana va gasiti un avocat, daca amentintarile se repeta, informati autoritatile in scris pana nu e prea tarziu.
Am crezut ca lucrurile s-au linistit , dar se pare ca nu e asa , acum sunt decis !

Cine doreste sa preia cazul sa-mi lase un mesaj cu numarul lui de telefon pe privat ,

Si da referitor la mesajul de mai sus platesc si onorariul care se cuvine , astept mesaj


Multumesc
Va invit sa cititi cu atentie urmatoarele articole din Codul Civil:

"Art.12 – Drepturile civile ale persoanelor fizice şi ale persoanelor juridice sunt ocrotite şi garantate de lege."
"Art.45 – Orice persoană are dreptul la viaţă, la sănătate, la integritate fizică şi psihică, la onoare şi reputaţie, la respectul vieţii sale familiale şi private."

"Art.47 – Persoana fizică are dreptul să dispună de ea însăşi, dacă nu încalcă drepturile şi libertăţile altora,
ordinea publică sau bunele moravuri."
'Art.15 – Nici un drept nu poate fi exercitat în scopul de a vătăma sau păgubi pe altul ori, după caz, într-o manieră excesivă şi nerezonabilă, contrară buneicredinţe."

"Art.193 – (1) Personalitatea este ocrotită de lege.
(2) Orice persoană fizică are dreptul la ocrotirea valorilor strâns legate de persoana umană cum sunt viaţa, sănătatea, integritatea, demnitatea, intimitatea vieţii private şi de familie, creaţia ştiinţifică, artistică, literară sau tehnică, precum şi a oricăror altor drepturi nepatrimoniale."
"Art.194 – (1) Persoana fizică ce a suferit o încălcare cu privire la drepturile sale nepatrimoniale poate cere oricând încetarea faptei prin care i se aduce o astfel de atingere şi interzicerea ei pentru viitor.
(2) Totodată, cel care a suferit o încălcare a unor asemenea drepturi va putea cere instanţei să oblige pe autorul faptei să îndeplinească orice măsuri socotite necesare de către instanţă spre a ajunge la restabilirea dreptului atins, cum ar fi sechestrarea, distrugerea, confiscarea sau retragerea din circulaţie a lucrurilor ori mijloacelor care au servit sau au fost destinate să servească la săvârşirea faptei prejudiciabile, obligarea autorului la publicarea hotărârii de condamnare sau la plata unei sume de bani în folosul unei persoane juridice cu scop nepatrimonial care desfăşoară o
activitate de binefacere.
(3) Deosebit de aceasta, persoana prejudiciată va putea cere despăgubiri sau, după caz, o reparaţie patrimonială pentru prejudiciul, chiar nepatrimonial ce i-a fost cauzat, dacă vătămarea este imputabilă autorului faptei prejudiciabile. În aceste cazuri, dreptul la acţiune este supus, însă, prescripţiei extinctive."

"Art.1107 – (1) Orice persoană are îndatorirea să respecte regulile de conduită pe care legea sau obiceiurile i le impun
şi să nu prejudicieze, prin acţiunile sau inacţiunile lor, drepturile sau interesele legitime ale altor persoane.
(2) Cel care, având discernământ, încalcă această îndatorire răspunde de toate prejudiciile materiale, corporale sau morale aduse altuia prin culpa lor şi sunt ţinute, în condiţiile legii, la despăgubire. (...)"

"Art.1109 – Oricine cauzează altuia o pagubă printr-o faptă săvârşită cu intenţie sau din culpă este obligat să repare
prejudiciul astfel cauzat."
"Art.1121 – Dacă prejudiciul a fost cauzat prin acţiune simultană sau succesivă a mai multor persoane fără să se poată stabili că el a fost cauzat sau, după caz, că el nu putea fi cauzat prin fapta vreuneia dintre ele, toate acele persoane vor răspunde împreună faţă de cel păgubit."

"Art.1122 – (1) În cazul în care cel păgubit a contribuit cu intenţie sau din culpă la cauzarea ori la mărirea prejudiciului sau nu a evitat-o, în tot sau în parte, deşi putea să o facă, cel chemat a răspunde va fi ţinut numai pentru partea de pagubă pe care a pricinuit-o.
(2) Dispoziţiile alin.(1) se aplică şi în cazul în care la cauzarea prejudiciului a contribuit atât fapta săvârşită cu
intenţie sau din culpă a celui chemat a răspunde, cât şi un caz de forţă majoră."

Consider ca este bine sa consultati un avocat care sa va explice ce inseamna exact drepturile nepatrimoniale, si sa aflati in ce masura bolile aparute pe fondul unui dezechilibru psihologic cauzat de o alta persoana va poate sprijini in actiunea de solicitare de despagubiri.

De pilda, unii au glicemia foarte ridicata sau, altii, foarte scazuta pe fondul stressului ocupational. E doar un exemplu...
Ati citat dintr-un cod civil care nu exista, inca (e un proiect).
Multumesc..Eu il am in documentele mele salvat in aceasta forma...:">..Cred ca ideea este usor de retinut, pentru ca am grupat articolele in functie de mesajul principal...:hm:

Alte discuții în legătură

Actiuni ce se pot deschide in cazul in cazul producerii unui prejudiciu nepatrimonial... lonley-wolf lonley-wolf Ce actiuni civile se pot deschide in cazul in care se aduce atingeri drepturilor inerente (demnitate, imagine...) ale unei persoane? (vezi toată discuția)
Apãrarea drepturilor nepatrimoniale rodica_post rodica_post - institutie nou introdusa prin Codul Civil (articolele 252-257); - principiu: Orice persoana fizica are dreptul la ocrotirea valorilor intrinseci fiintei ... (vezi toată discuția)
Calomnie veronicavera veronicavera IN CAT TIMP DE LA DATA INTAMPLARII SE DEPUNE IN INSTANTA PLANGERE IMPOTRIVA UNEI PERSOANE PENTRU ACUZATIE DE CALOMNIE? INTAMPLAREA S-A PRODUS PE DATA DE ... (vezi toată discuția)