avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... pfa - trebuie sa folosesc neaparat numele meu?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

pfa - trebuie sa folosesc neaparat numele meu?

BUNA ZIUA!
vreau sa stiu daca pot infiinta o pfa dar ca denumire a pfa sa nu apara numele meu cum sunt toate, pot sa fac o pfa cu un nume de ex: ,, ghiocelul'?
Va multumesc anticipat pentru raspuns?
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 05:48, 11 Februarie 2011

Nu poti.

ART. 41 a ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ Nr. 44 din 16 aprilie 2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificările ulterioare:
(1) Orice referire conţinută în alte acte normative la sintagma "persoană fizică autorizată şi/sau asociaţie familială" va fi considerată ca fiind făcută la sintagma "persoană fizică autorizată, întreprindere individuală şi/sau întreprindere familială", după caz.
(2) Structura denumirii întreprinderii individuale este aceeaşi ca şi cea a persoanei fizice autorizate.
(3) Dispoziţiile art. 30 şi 31 din Legea nr. 26/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se aplică în mod corespunzător.


Mergand la acest dizpositiile, vom vedea:

CAPITOLUL IV
Regimul firmelor si emblemelor

Art. 30. - (1) Firma este numele sau, dupa caz, denumirea sub care un comerciant isi exercita comertul si sub care semneaza.
(2) Emblema este semnul sau denumirea care deosebeste un comerciant de un altul de acelasi gen.
(3) Firmele si emblemele vor fi scrise in primul rand in limba romana.
(4) Dreptul de folosinta exclusiva asupra firmei si emblemei se dobandeste prin inscrierea acestora in registrul comertului.

Art. 31. - (1) Firma unui comerciant, persoana fizica, se compune din numele comerciantului scris in intregime sau din numele si initiala prenumelui acestuia.
(11) Firma unei asociatii familiale trebuie sa cuprinda numele membrului de familie la initiativa caruia se infiinteaza asociatia familiala, cu mentiunea "asociatie familiala" scrisa in intregime.
(2) Nici o mentiune care ar putea induce in eroare asupra naturii sau intinderii comertului ori situatiei comerciantului nu poate fi adaugata firmei. Se vor putea face mentiuni care sa arate mai precis persoana comerciantului sau felul comertului sau.




MULTUMESC PENTRU RASPUNS!
:D:D:D:D:D:D:D
dar ce se intampla de exemplu in momentul in care eu vreau sa deschid o pfa cu numele meu dar exista deja una cu numele acesta de exemplu cumnata mea are acelasi prenume ca si mine, iar eu prin casatorie am luat numele de familie al sotului meu deci avem acelasi nume, dar ea are deja pfa pe numele asta deschis si vreau sa deschid si eu una, ce fac atunci?
Deschidetiva cu initiala prenumele, asa cum prevede legea mentionata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere pfa sau ii kansara kansara Am gasit pe acest forum o lista cu actele necesare ptr a infiinta un PFA sau II, ma intreb daca ma poate ajuta cineva cu niste nelamuriri suplimentare - se ... (vezi toată discuția)
Denumire intreprindere individuala conform oug 44/2008 si legii 26/ 1990 Nicolaie Ciobotaru Nicolaie Ciobotaru Notiunea de [b]intreprindere individuala [/b]care apare in OUG 44/2008 este noua si nu este cuprinsa in legea 26/1990 art. 30 si 31. Cred ca trebuie sa se ... (vezi toată discuția)
Angajarea de catre pfa a unor terte persoane danuta34 danuta34 as dori sa stiu daca o intreprindere familiala poate angaja terte persoane conform legii 40/2013 aparuta in monitorul oficial 129/11 martie 2013.la itm se ... (vezi toată discuția)