va rog sa ma lamuriti intr-o problema:
parintii mei vor sa ne dea un teren pt construirea unei case,dar terenul nu e intabulat pe numele lor.e primit dintr-o succesiune. in titlul de proprietate mai apare o ruda care ar fi de acord sa primim respectiva bucata de teren.(au o intelegere "verbala" cine ce foloseste) .precizez ca parintii nu au momentan bani sa treaca totul pe numele lor( e vorba de o casa si mai multe parcele de teren). care ar fi posibilitatea sa dezmembram bucata de teren si sa intabulam doar aceasta parcela?
va multumesc
cel mai simplu ar fi ca mostenitorii sa solicite iesirea din indiviziune, partile incheind o tranzactie, in functie de modalitatea in care se inteleg, apoi parintii dvs va vand portiunea respectiva pe care ei au luat-o in deplina prtoprietate si p[osesie prin tranzactie.
2.Pai, ar trebui sa chemati un expert sa va masoare suprafata pe care mostenitorii sunt de acord sa v-o dea, dupa care impreuna va promit vanzarea pe calea unui antecontract de vanzare cumparare. Dvs ulterior, ii actionati in judecata pentru ca instanta judecatoreasca sa constate intervenita vanzarea cumpararea printr-o hot.judecatoreasca.
Plan cadastral
mia26maria
Va rog sa mi spuneti daca se poate face cumpararea unei parti din o parcela intabulata dar fara sa aiba facute masuratorile in teren ? Pot sa parcurg eu acest ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren
florin_77
buna ziua.pot cumpara un teren nedezmembrat de la o persoana fara accordul celorlalti mostenitori?care este solutia cea mai buna:vanzare-cumparare, ... (vezi toată discuția)
Cadastru- plz help
Am o proprietate cu casa si teren 500mp.Vreau sa vand doar o parte din teren cca 250 mp. Insa eu am cadastru pe toata suprafata.Cum fac actul de vanzare-cump ... (vezi toată discuția)