avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezmembrare fara intabulare ???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezmembrare fara intabulare ???

va rog sa ma lamuriti intr-o problema:
parintii mei vor sa ne dea un teren pt construirea unei case,dar terenul nu e intabulat pe numele lor.e primit dintr-o succesiune. in titlul de proprietate mai apare o ruda care ar fi de acord sa primim respectiva bucata de teren.(au o intelegere "verbala" cine ce foloseste) .precizez ca parintii nu au momentan bani sa treaca totul pe numele lor( e vorba de o casa si mai multe parcele de teren). care ar fi posibilitatea sa dezmembram bucata de teren si sa intabulam doar aceasta parcela?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mariana D. , Avocat 15:12, 9 Februarie 2011
cel mai simplu ar fi ca mostenitorii sa solicite iesirea din indiviziune, partile incheind o tranzactie, in functie de modalitatea in care se inteleg, apoi parintii dvs va vand portiunea respectiva pe care ei au luat-o in deplina prtoprietate si p[osesie prin tranzactie.
2.Pai, ar trebui sa chemati un expert sa va masoare suprafata pe care mostenitorii sunt de acord sa v-o dea, dupa care impreuna va promit vanzarea pe calea unui antecontract de vanzare cumparare. Dvs ulterior, ii actionati in judecata pentru ca instanta judecatoreasca sa constate intervenita vanzarea cumpararea printr-o hot.judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plan cadastral mia26maria mia26maria Va rog sa mi spuneti daca se poate face cumpararea unei parti din o parcela intabulata dar fara sa aiba facute masuratorile in teren ? Pot sa parcurg eu acest ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren florin_77 florin_77 buna ziua.pot cumpara un teren nedezmembrat de la o persoana fara accordul celorlalti mostenitori?care este solutia cea mai buna:vanzare-cumparare, ... (vezi toată discuția)
Cadastru- plz help Am o proprietate cu casa si teren 500mp.Vreau sa vand doar o parte din teren cca 250 mp. Insa eu am cadastru pe toata suprafata.Cum fac actul de vanzare-cump ... (vezi toată discuția)