avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie intre soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie intre soti

detin un apartament ca unic proprietar(am un copil din prima casatorie).M-am recasatorit si i-am donat actualei sotii jumatate din imobil.intre timp am revocat unilateral donatia.Poate cere in instanta(pt ca vom divorta)1/2 din apartament?
donatia intre soti este revocabila. fiind bunul dvs. propriu nu poate pretinde cota-parte din acest imobil. asa ca stati linistit ;)
asa cum s-a mentionat,donatiile intre soti sunt revocabile.
ca explicatie-afectatiunea(care in mod normal se prezuma ca exista in mod natural intre soti),poate sa dispara pentru diferite motive.
astfel,daca sotul donatar(sotia in cazul de fata) se face vinovata fata de sotul donator(sotul,adica dvs), atunci dvs sunteti in masura sa apreciati daca doriti sau nu sa revocati donatia
ca idee: donatia intre soti devine irevocabila numai in momentul mortii DONATORULUI.
baza legala: art 937 c civ
Donatiile intre soti sunt revocabile , ramanand fara niciun efect juridic in caz ca sotul donator , in timpul vietii , isi exprima vointa in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actul de donatie intre soti se poate revoca? samba_underground samba_underground Suntem casatoriti de 15 ani si in urma casatoriei nu a rezultat nici un copil.Sotul si-a construit o casa inainte de casatorie si ulterior casatoriei am ... (vezi toată discuția)
Cum pot ataca o donatie? olgastratulat5@gmail.com olgastratulat5@gmail.com Am donat o casa fratelui meu si soției lui fara nici un ban care au 2 copii.Fara nici o clauză.Cum pot ataca donația.? (vezi toată discuția)
Se poate ataca un act de donatie avand un singur copil danyelaalex danyelaalex socri mei i/au donat sotului un apartament el fiind singurul copil iar acum vrea sa atace actul ,se poate sau nu asi dori sa stim.va multumesc (vezi toată discuția)