avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie la volan

Inainte cu ceva timp am fost prins baut la volan cu valoarea de 1.4 - 1.2 in sange si am ajuns in instanta
intrebarile ar fi :
-avocatul nu trebuia sa vina cu mine in fata la judecatoare ?(m-am intalnit cu dansul pe hol inainte cu 10 min , am povestit putin si mi-a recomandat sa cer de la sectorist o caracterizare si sa aman dosarul pe motiv ca vreau sa angajez avocat)
-ce pedeapsa se primeste de obicei pt o asa valoare ?(avand in vedere ca am mai fost prin cu 0.23 in aeru expirat-suspendarea fiind de o luna - si inca o suspendare pe 3 luni -neacordare prioritate)
-are rost caracterizarea de la sectorist ?(sau ce ar mai fi de folos in cazul meu)
-s-ar putea incheia dosarul la urmatorul apel ? (daca depinde de judecatoare , nu de mine )
-avocatul mi-a zis ca nu conteaza ca am mai fost prins atata timp cat nu am dosar , adica nu ar influenta - se poate sa aiba dreptate?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: floppy5_87 , utilizator 18:44, 10 Noiembrie 2011
avind in vedere ca esti recidivist ptr aceeasi infractiune m-as astepta la o pedeapsa mai mare, poate chiar 1 an insa tot cu suspendare. insa trebuie sa fii constient ca suspendarea executarii este o optiune a judecatorului si nu o obligatie. deci poti lua si sub un an insa cu executare.
caracterizarea de la sectorist este buna (de fapt, de la politistul de proximitate, sectoristii au fost desfiintati) insa la fel de buna sunt si martori care iti pot oferi o caracterizare.

nu inteleg chestia cu "nu am dosar"? tu spui ca ai mai fost pedepsit cu suspendare deci ai deja dosar. sau gresesc eu?
Buna ,
am formulat gresit , mi-a fost suspendat carnetul o luna respectiv 3 luni ...nu am dosar penal , doar cazier auto.
p.s. la ce martori va referiti?
suspendarea permisului ptr bautura nu este recidiva dar este circumstanta personala care poate fi avuta in vedere de instanta la individualizarea pedepsei, asta daca apare si in rechizitoriul parchetului.

martori - rude, colegi de serviciu, sotia, etc
Puteti administra in cicumstantiere personala,probatorii cu acte(caracterizari de la diferite persoane,vecini ,colegi de munca)si cu martori,pe acelasi aspect al comportarii dvs in societate si in familie.

Alte discuții în legătură

Furt calificat ContSters280144 ContSters280144 buna seara,, iubitul meu a sustras o geanta dintr un birou si a fost prins cu ia la iesirea din incapere,,, nu sa depus plingere contra lui dar totusi a fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua în fratele meu are dosar penal pentru condus scuter ... Georgiana1234@ Georgiana1234@ Buna ziua în fratele meu are dosar penal pentru condus scuter fără permis ce inca nu e încheiat iar acum a fost prins conducând beat tot fără permis cu ... (vezi toată discuția)
Cercetare dupa condamnare menumoruth menumoruth Eu am fost condamnat cu suspendare in anul 2005 pentru inselaciune art 215 (toate punctele ) evaziune fiscala etc. Am fost condamnat cu suspendare. In perioada ... (vezi toată discuția)