avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pedeapsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pedeapsa

o pedeapsa cu suspendare de 3 luni se trece in cazier?

daca da , cand se reabiliteaza?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:59, 9 Februarie 2011
da, va exista in cazier. te intereseaza reabilitarea sau stergerea din cazier? sunt 2 lucruri diferite.
Pedeapsa cu suspendare se trece in cazier, iar reabilitarea intervine la sfarsitul termenului de incercare...daca nu apar alte fapte!
scuze,

ambele daca se poate
Pedeapsa aplicata de 3 luni cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei va figura in cazier pe perioada termenuluide incercare, termen care se compune din cuantumul pedepsei aplicate plus o perioada de 2 ani prev de art.82 c.pen.-3 luni+2 ani=2 ani si 3 luni.
Termenul de incercare se calculeaza de la data ramaneri definitive a hotararii de condamnare.
Daca in perioada termenului de incercare nu veti savarsi o alta fapta si nici nu se va pronunta revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in cond.art.83 si 84 c.pen. veti fi reabilitat de drept.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier judiciar razvan82x razvan82x buna ziua as dori si eu oexplicatie.am fost condamnat acum 2 ani la 2 ani cu suspendare si as dori sa stiu daca imi apare in cazier acea condamnare.va ... (vezi toată discuția)
Stergerea din cazier judiciar DUMITRULAURENTIU DUMITRULAURENTIU in data de 15.12.2009.am fost condamnat la 9 luni inchisoare cu suspendare conditionata cf.art.81,82 CP ptr.art.87/1 OUG 195/2002,74/1,a,c CP,76/1,dCP,71,64/a ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept DumitruConstantin DumitruConstantin Am fost condamnat in iunie 2009 la pedeapsa de 2 ani si jumatate cu suspendare. Cand intervine reabilitarea? (vezi toată discuția)