avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul familiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul familiei

Buna ziua. Am un copil de 3 ani si sunt divortata de tatal acestuia. El a fost condamnat pentru furt si acum trebuie sa iasa din puscarie. Mentionez ca am o hotarare de incredintare a minorului,definitiva si irevocabila, prin care acesta trebuia sa-i plateasca copilului o pensie de 70 lei, pensie pe care nu a platit-o niciodata. Intrebarea pe care as dori sa o adresez este daca tatal mai poate deschide iar proces pentru atacarea hotararii de incredintare a minorului si daca as putea fi obligata sa-l las sa-si petreaca singur timpul cu copilul.( Motivul ingrijorarii este ca acesta ar putea sa-i faca rau copilului deoarece de multe ori a afirmat ca nu stie daca e al lui iar acum, la finalul executarii pedepsei, a zis ca vrea neaparat copilul)
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:10, 9 Februarie 2011
daca nu mai e in termen, nu mai poate ataca hotararea, dar poate cere reincredintarea minorului, ceea ce nu va obtine.
daca nu are un program de vizita, nu sunteti obligata sa-l lasati sa-l vada, sau sa lasati copilul singur cu tatal.
in cazul in care va cere un program de vizita in instanta, puteti cere sa-l vada doar in prezenta dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma cu un sfat ionela86 ionela86 Traiesc cu un barbat de 8 ani,de 3 ani el a divortat,are 2 minori aflati in custodia fostei.Ea a plecat in strainatate unde lucreaza si si-a cumparat o casa.In ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor si plata pensie alimentara Ralwka Ralwka Buna ziua. Am urmatoarea problema : sunt divortata de 3 ani, am un copil de 3,5 ani, copilul imi este incredintat mie, iar tatal a fost in puscarie si a fost ... (vezi toată discuția)
Sunt un tata al unui copil de 6 luni wio wio wio wio sunt despartit de mama copilului de 2 luni copilul este pe numele meu si as vrea ca intro zi sa il fur din cauza ca nu ma lasa sal vad.nu suntem casatoriti am ... (vezi toată discuția)