avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizitare minor si plata pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizitare minor si plata pensie alimentara

Buna ziua. Am urmatoarea problema : sunt divortata de 3 ani, am un copil de 3,5 ani, copilul imi este incredintat mie, iar tatal a fost in puscarie si a fost recent eliberat. In hotararea de incredintare a minorului, tatal, pe atunci arestat, era obligat sa trimita o pensie alimentara de 70 ron , pensie pe care nu a platit-o niciodata. Acum, cand a iesit, doreste program de vizitare a minorului si a deschis proces in instanta. Cum trebuie sa procedez pentru a recupera suma datorata ( mai pot recupera banii , daca nu l-am dat in judecata cat era in puscarie? ) si as dori sa stiu , daca i se va acorda acest drept, cate zile dintr-o luna pot fi obligata sa-l las sa-si vada copilul?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 11:30, 17 Februarie 2011
Va obtine un drept dar e greu de spus cat...

Pentru a evita prescriptia ar trebui sa mergeti la executor.

Nu stiu insa cat se mai merita sa va ganditi la acei bani daca el este insolvabil si de abia iesit de la inchisoare deoarece veti cheltui bani si nu se stie daca ii veti mai recupera...
Pentru perioada cat a stat in puscarie, tatal nu poate fi obligat la plata pensiei alimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a vizita un minor alexandra_iuhas alexandra_iuhas Am si eu o problema...sotul meu a divortat de prima sotie in decembrie 2009 si copilul lor minor de 5 ani i-a fost incredintat mamei. Tribunalul i-a stabilit ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei Ralwka Ralwka Buna ziua. Am un copil de 3 ani si sunt divortata de tatal acestuia. El a fost condamnat pentru furt si acum trebuie sa iasa din puscarie. Mentionez ca am o ... (vezi toată discuția)
Incredintarea provizoriu minor ContSters126924 ContSters126924 Acum 2 ani mi sa dat custodia copilului minor.Decizia a fost definitiva si irevocabila. Anul trecut tatal acestuia a deschis proces pentru incredintarea ... (vezi toată discuția)