avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul de a vizita un minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul de a vizita un minor

Am si eu o problema...sotul meu a divortat de prima sotie in decembrie 2009 si copilul lor minor de 5 ani i-a fost incredintat mamei. Tribunalul i-a stabilit tatalui o pensie alimentara de 100 lei si in prima sambata si a 3-a din luna poate sa vina s ia copilul la el. Pensia care el trebuia sa i-o plateasca, la intelegere verbala cu fosta sotie nu i-a platit-o. Iar cand a mers dupa copil nu a vrut sa il dea. Acum sotul meu se afla in executarea unui mandat de 3 ani de inchisoare, acuma in iulie trebuie sa iasa. O data am vrut sa iau eu copilul sa il duc ca nu il vazuse de 2 ani si copilul are deja 8 anul asta si nu a vrut sa mi-l dea. Vreau sa va intreb daca as avea vreo sansa eu in calitate de sotie a lui sa obtin o decizie judecatoreasca sa imi dea copilul pentru cateva zile. Si vreau sa imi mai spuneti daca atunci cand se elibereaza si ii plateste pensia alimentara din urma (fara perioada cand a fost arestat) are dreptul s ia copilul. Va multumesc anticipat cu respect.
Cel mai recent răspuns: alexandra_iuhas , utilizator 12:44, 18 Mai 2011
dreptul la vizita il va avea indiferent daca isi plateste sau nu pensia alimentara.
Nu cred ca aveti cum sa obtineti o hotarare judecatoreasca prin care sa luati dv copilul.
bine el oricum vrea sa ii plateasca pensia alimentara ca sa nu fie nici un motiv sa nu ii dea copilul...Dar in cazul in care nu va vrea sa ii dea copilul ce se poate face? si nici daca el imi da imputernicire nu pot lua copilul sa il duc sa il vada, sau sa mearga alt membru al familiei, bunica, fratele? multumesc mult.
Ar trebui sa va ganditi mai intai ce impact major va avea avea asupra unui copil de 8 ani vizita la penitenciar. Ar fi mai bine sa asteptati ca tatal sa fie eliberat. Nu e ca si cum ati duce copilul la plimbare in parc.
Dreptul de a lua copilul nu este conditionat de plata pensiei alimentare, sunt doua chestiuni distincte. Daca mama nu il va lasa sa ia copilul, tatal ii poate face plangere pentru nerespectarea hotararii judecatoresti. Daca tatal nu plateste pensia, mama ii poate face plangere pentru abandon de familie.
va multumesc pentru raspuns. as mai avea o intrebare. Pentru perioada cat a fost inchis trebuie sa ii plateasca pensie alimentara sau se calculeaza de la data divortului pana la data arestarii? multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum as putea sa-mi iau copilul cu mine in strainatate? paula21 paula21 buna ziua ma numesc paula,am divortat de 3 ani copilul mie incredintat mie ,tatal lui si-a certu in intata drepturi de vizita pe care nu-si respecta,nici ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara petrina_cristina petrina_cristina in urma divortului mama a castigat copilul, iar tatal are dreptul de al luat in week-end. insa ea nu-i da copilul acestuia si au fost momente cand nu la lasat ... (vezi toată discuția)
Ce poate obtine? criss_nst criss_nst buna ziua!va rog mult daca ma puteti lamuri intr-o problema! am divortat in 2008 dupa o casatorie de fix 1 an,din mariaj a rezultat 1 copil (fetita) acum in ... (vezi toată discuția)