avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... procura vamala ptr autoturism proprietate fizica
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

procura vamala ptr autoturism proprietate fizica

Buna seara,

Ptr. a trece prin vama cu masina altei pers fizice ( a unui prieten, tata, frate etc) este nevoie de procura autentificata ?

Se poate trece si cu contract de comodat sau imputernicire sub semnatura privata?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 21:50, 9 Februarie 2011
in principiu puteti trece si daca aveti un contract de comodat sau o imputernicire sub semnatura privata, dar asta strict teoretic. ati putea scrie un asemenea act cu 5 minute inainte sa ajungeti la frontiera. cel mai sigur este sa aveti la dvs o declaratie autentica a proprietarului autoturismului care va permite sa calatoriti cu autoturismul respectiv in strainatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere cu auto prin vama, cu procura autentificata sau nu? Consilier Juridic Consilier Juridic Ptr. a trece prin vama Giurgiu cu masina unei alte pers. fizice ( a unui prieten, tata, frate etc) este nevoie de procura autentificata ? Se poate trece ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat auto pentru r. moldova trebuie încheiat neapărat în fața unui notar sau poate fi și neautentificat? Georgiana Alexii Georgiana Alexii Un contract de comodat trebuie incheiat neaparat in fata unui notar sau poate fi incheiat si acasa? De exmplu: masina e pe numele mamei, am sa o folosesc eu ... (vezi toată discuția)
Acte necesare iesire cu masina tatalui din tara dunhill11 dunhill11 Tatal meu locuieste in alta tara dar masina lui e la mine cu toate actele acesteia. Vreau sa plec din tara dar nu stiu daca am neaparat nevoie de procura sa ... (vezi toată discuția)