avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Trecere cu auto prin vama, cu procura autentificata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Trecere cu auto prin vama, cu procura autentificata sau nu?

Ptr. a trece prin vama Giurgiu cu masina unei alte pers. fizice ( a unui prieten, tata, frate etc) este nevoie de procura autentificata ?

Se poate trece si cu contract de comodat sau imputernicire sub semnatura privata?

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: drideanucezar , utilizator 21:49, 17 Martie 2014
Buna seara,
daca dovediti ca sunteti imputernicit sa conduceti autovehiculul este de ajuns.
Actul trebuie să fie autentic, altfel de unde să știe vameșul că cel care a semnat este într-adevăr proprietarul mașinii. Declarație, procură sau comodat, oricare dar să fie în formă autentică.
Multumesc "sd2010"; dupa profil cred ca esti notar dar... tot asa poti fi si cons. juridic.

Important este ca stii ce spui, dar in cazul cand documentele de mai sus au data certa, data de notar sau avocat, nu sunt la fel de valabile in fata domnului [EDITAT] vames ca si daca erau autentificate?

Pur si simplu si-au facut oamenii procura iar avocatul sau notarul le da tata certa; scapa mai ieftin si le ramane si de-o cafea caci drumul in strainatate e lung si scump iar romanii trebuie acum sa socoteasca si ultimul ban.

Astept raspunsul tau!

Multumesc inca odata si "succesuri" multe!
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
ContSters20980, utilizator
Forma ceruta pentru validitatea unui act este cea ceruta de lege. Cum legea nu impune nici forma autentica, nici macar certa, inseamna ca se poate merge cu orice fel de act, cata vreme este semnat de proprietar. "de unde sa stie vameșul că cel care a semnat este într-adevăr proprietarul mașinii" nu este o chestiune care sa intre in atributiile celui care face verificarea.

De altfel, imputernicirile pentru masini se prezinta la punctele de trecere a frontierei foarte des, pentru ca sunt necesare in cazul masinilor in leasing. Iar societatea de leasing nu face nicio imputernicire autentica, ci doar una semnata si stampilata.
Multumesc "Bellatrix", asta e raspunsul real, obiectiv, si definitiv !

Alte discuții în legătură

Iesirea din tara cu masina firmei ENGFULL ENGFULL pentru a putea iesi din tara cu masina firmei am nevoie de imputernicire notariala ? legislatie relevanta....... (vezi toată discuția)
Procura auto pentru bulgaria! Vicktoras Vicktoras Doresc sa plec in concediu cu masina socrului meu in Bulgaria. Imi este necesara procura? Cat costa? (vezi toată discuția)
Procura vamala ptr autoturism proprietate fizica Consilier Juridic Consilier Juridic Buna seara, Ptr. a trece prin vama cu masina altei pers fizice ( a unui prieten, tata, frate etc) este nevoie de procura autentificata ? Se poate trece ... (vezi toată discuția)