BUNA SEARA,VA ROG SA-MI SPUNETI DACA EXISTA,INTRADEVAR O LEGE CARE IMI DA DREPTUL SA RENUNT LA ABONAMENTUL DE TEL MOBILA INAINTE DE EXPIRAREA CONTRACTULUI?
Buna seara,
nu exista o lege expresa care sa va dea dreptul sa renuntati la abonament. abonamentul sta la baza unui contract bilateral de furnizari servicii care a fost intocmit fara vicii de consimtamant.
Conform contractului semnat de dvs va dati acordul sa fiti abonat si sa folositi serviciile de telefonie pana la sfarsit contractului.In caz contrar trebuie sa platiti restul contractului calculat din momentul cand doriti sa renuntati pana la data de final.Renuntarea si neplata contractului apare ca un credit.
Acel credit este vandut la firmele de recuperari si de aici cred ca stiti povestea.
Luati legatura cu operatorul de telefonie.
legea 161/2010, cred ca la asta va referiti." Dreptul consumatorului la denunţarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrâns de nici o clauză contractuală sau înţelegere între părţi, în cazurile prevăzute de lege, aceasta fiind considerată nulă de drept. Drepturile părţilor referitoare la o justă despăgubire nu vor fi afectate în cazul denunţării unilaterale", se arată în legea menţionată.
adica nu au voie sa va ceara taxa de reziliere in suma fixa , ci despagubiri.. reprezentand de regula, suma abonamentului pt perioada ramasa de contract, sau daca ati beneficiat de un telefon gratuit sau diferente de tarif, plata acestora
cititi contractul pe care l-ati semnat si vedeti care sunt conditiile in care puteti rezilia