avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Renuntare la abonament
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Renuntare la abonament

BUNA SEARA,VA ROG SA-MI SPUNETI DACA EXISTA,INTRADEVAR O LEGE CARE IMI DA DREPTUL SA RENUNT LA ABONAMENTUL DE TEL MOBILA INAINTE DE EXPIRAREA CONTRACTULUI?
Cel mai recent răspuns: mirceapopescu64 , utilizator 10:40, 10 Februarie 2011
Buna seara,
nu exista o lege expresa care sa va dea dreptul sa renuntati la abonament. abonamentul sta la baza unui contract bilateral de furnizari servicii care a fost intocmit fara vicii de consimtamant.
Conform contractului semnat de dvs va dati acordul sa fiti abonat si sa folositi serviciile de telefonie pana la sfarsit contractului.In caz contrar trebuie sa platiti restul contractului calculat din momentul cand doriti sa renuntati pana la data de final.Renuntarea si neplata contractului apare ca un credit.
Acel credit este vandut la firmele de recuperari si de aici cred ca stiti povestea.
Luati legatura cu operatorul de telefonie.

Astept si alte pareri
legea 161/2010, cred ca la asta va referiti." Dreptul consumatorului la denunţarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrâns de nici o clauză contractuală sau înţelegere între părţi, în cazurile prevăzute de lege, aceasta fiind considerată nulă de drept. Drepturile părţilor referitoare la o justă despăgubire nu vor fi afectate în cazul denunţării unilaterale", se arată în legea menţionată.

adica nu au voie sa va ceara taxa de reziliere in suma fixa , ci despagubiri.. reprezentand de regula, suma abonamentului pt perioada ramasa de contract, sau daca ati beneficiat de un telefon gratuit sau diferente de tarif, plata acestora
cititi contractul pe care l-ati semnat si vedeti care sunt conditiile in care puteti rezilia
Da, la aceasta ma refeream,dar nu am stiut precis care este,multumesc si spor la treaba,la revedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezilierea fara taxe a abonamentelor la internet pirlog_mihai pirlog_mihai Am un contract cu firma RDS-RCS incheiat pe data de 28/09/2012 pe o perioada de 18 luni,in primele 6 luni beneficiind de o reducere de 50% din pretul normal al ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie mobila Elenapusa Elenapusa Vreau sa reziliez contractul la [editat], un abonament telefonic mobil.Mi s-a spus ca pana in 5.12.2013, cand expira contractul, nu pot sa fac nimic.Atunci ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract internet dupa legea 161/2010 daniel77 daniel77 Am fost client al unei firme ”A” ce oferea servicii de internet (am platit taxa de instalare 100 RON si abonamentul lunar, iar rezilierea s-a ... (vezi toată discuția)