Buna seara. Sotia mea lucreaza de ceva vreme la o firma care se ocupa cu biorezonanta si in acelasi timp este si reprezentant al altei firme cu produse naturiste. Problemele sunt urmatoarele: angajatorul invoca diferite motive pentru a nu ii incheia contract de munca si s-a folosit de imaginea ei, pentru a promova acele produse naturiste, fara niciun fel de acord scris sau verbal. Acum cu locul de munca e simplu: isi da "demisia" si gata. In schimb cu acel filmulet am discutat atat cu sefa sotiei cat si cu managerul firmei de produse naturiste pe al carui site apare, sa il stearga dar nu vrea. Il putem actiona in judecata deoarece se foloseste de imaginea sotiei fara consimtamantul acesteia? Mentionez ca acea inregistrare video a fost facuta la inceput cand spuneau cei doi ca se afla in probe. Va multumesc pentru timpul acordat.
nu mai exista perioada de proba.
ar trebui sa stie, de fapt sunt convins ca patronii stiu acest lucru dar profita de faptul ca dvs si sotia nu aveti curaj sa-i infruntati.
explicati patronilor ca veti merge sa faceti sesizare la itm si o sa-si schimbe optica mai ales ca filmuletul la care faceti referire dovedeste faptul ca sotia lucreaza la acel salon.
dupa ce o sa le spuneti acest lucru ori ii fac contract de munca ori sterg filmuletul.
succes
Exista perioada de proba si a existat mereu (art.31 codul muncii). Angajatorii "pacaleau" persoanele neinformate sau "timide" cu promisiunea ca va incheia contractul dupa efectuarea perioadei de proba, la unii angajatori aceasta durand si trei luni. Era de fapt munca la negru.
Suscriu la raspinsul dat de @athe.