avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere incetare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere incetare contract de munca

Buna seara, am rugamintea sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Doresc sa plec de la firma la care lucrez, sa ma angajez in alta parte. Voi prezenta patronilor o cerere de incetare a contractului de munca cu acordul partilor. Intrebarea mea este urmatoarea: ce pot sa fac daca va trebui sa incep deja lucrul la cealalta societate si patronii firmei la care sunt acum angajata ma obliga sa efectuez un preaviz,adica imi pot refuza cererea de incetare a CM si sa fac o cerere de demisie?
Cel mai recent răspuns: andreiutza_l , utilizator 20:01, 10 Februarie 2011
Preavizul este obligatoriu in cazul in care nu sunt de acord ei cu, acordul partilor.
Puteti pleca de la firma actuala fara preaviz numai daca actualul angajator nu si-a respectat vreo obligatie contractuala, adica aveti salarii restante, sau alte drepturi incalcate.
Altfel, daca nu plecati cu acordul partilor, prin demisie trebuie sa acordati preavizul de 15 zile.
Daca doriti sa va angajati in alta parte, aveti urmatoarea optiune: nu va mai duceti la serviciu la primul angajator, adica sa lipsiti nemotivat. Urmare absentarii de la locul de munca veti fi concediata disciplinar. In acest fel rezolvati 2 situatii: 1. incepeti serviciul la alt angajator si 2. nu mai stati in preaviz la locul actual de munca. .
Dvs. hotarati!
lauraadriana a scris:

Daca doriti sa va angajati in alta parte, aveti urmatoarea optiune: nu va mai duceti la serviciu la primul angajator, adica sa lipsiti nemotivat. Urmare absentarii de la locul de munca veti fi concediata disciplinar. In acest fel rezolvati 2 situatii: 1. incepeti serviciul la alt angajator si 2. nu mai stati in preaviz la locul actual de munca. .
Dvs. hotarati!

Daca are un avocat sau jurist bun la firma, dovedeste ca prin absentarea nemotivata de la serviciu i-a adus un prejudiciu pe care poate sa il impute.
Mai bine insistati pe acordul partilor.
Mai exista o posibilitate si anume sa instiinteze noul angajator si acesta sa fie de acord ca salariatul sa inceapa activitatea dupa ce efectueaza preavizul la vechiul loc de munca.
Un nou angajator trebuie sa fie la randul sau constient de faptul ca salariatii trebuie sa efectueze un preaviz la data plecarii din societate, asa cum nu le va conveni ca salariatii la plecare sa lase totul balta fara preaviz, la fel trebuie sa permita noului salariat sa se achite de obligatiile fata de vechiul angajator.
Pe un angajator care nu ofera viitorului salariat sa fie corect la fostul loc de munca nu trebuie sa-l mire ca este lasat balta la randul sau.

Alte discuții în legătură

Demisie as dori sa plec din firma fara preaviz mihaela34dav mihaela34dav Ma numesc Mihaela si as dori sa stiu cum pot sa fac o cerere de demisie la zi pentru ca nu mai vreau sa lucrez la aceasta firma comerciala .Am gasit in alta ... (vezi toată discuția)
As dori sa demisionez de la un loc de munca intr-un timp foarte scurt... AsterX AsterX Buna Am si eu o problema cu actualul patron i-am comunicat decizia de a pleca de la el in urma cu cateva zile din motiv de a schimba locul de munca adica ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca krisseftika krisseftika Buna seara. Sunt in conflict cu patronul la care lucrez, si as dori sa-mi caut un alt loc de munca; si as vrea sa stiu daca imi gasesc un alt serviciu, cum ... (vezi toată discuția)