Buna ziua. Am si eu o intrebare : am divortat de 2 ani iar in timpul casniciei noastre fostul meu sot a contractat un imprumut pentru nevoi personale pt.persoane fizice , contract pe care l-a semnat doar el cu banca Piraeus( pe 10 ani) iar pe mine m-au pus sa semnez ca sint de acord ca le sa ia acest imprumut . Mentionez ca pe contract eu nu am semnat iar ratele le-a platit fostul meu sot . Banii i-a investit in afaceri la negru . Acum ca sintem divortati ma ameninta ca ma va da in judecata ca sa platesc si eu jumatate din credit ? Are acest drept ? Va trebui sa platesc si eu rate la acest credit ? Eu nu stiu ce a facut cu banii .
Nu imi mai aduc bine aminte ce act am semnat dar o copie dupa contract este la mine si nu am semnat pe el doar fostul meu sot . Am facut o adresa scrisa catre banca iar ei mi-au raspuns ca nu apar in evidentele lor nici ca coplatitor , nici ca titular de credit si nici ca girant la acest credit . Adevarul este ca eu nu am citit hirtiile deoarece erau stufoase si nu stiam nici termenii dar mi-a explicat dl. de la banca ca prin acest act imi dau acordul ca el sa ia acest credit .
Partaj la tribunal nu am facut deoarece mi-a lasat apartamentul mie printr-un act "Partaj voluntar" facut la notar si autentificat .