avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Sunt elev in clasa a XI-a - pot fi PFA?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Sunt elev in clasa a XI-a - pot fi PFA?

Sunt elev in clasa a 11-a si as dori sa fiu pfa. Explicati-mi va rog care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurg. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 21:14, 9 Februarie 2011
Depinde ce vrei sa faci. Cel mai bine te duci la camera de comert si-ti explica ei in amanunt totul (exista acolo un birou special pentru infiintare PFA, intreptindere individuala, intreprindere familiala)
Partea "proasta" este ca iti trebuie un certificat, o diploma care sa arate calificarea in domeniul in care vrei sa ai activitate.
Sediul poate fi acasa la tine (titlul de proprietate pe casa/apartament al parintilor, cu contract de comodat (adica inchiriere gratuita) pe o camera, in care va fi sediul PFA)
Art. 8. -

(1) Pot desfăşura activităţi economice în una dintre formele prevăzute la art. 4 persoanele fizice care:

a) au împlinit vârsta de 18 ani, în cazul persoanelor fizice care solicită autorizarea pentru desfăşurarea de activităţi economice conform art. 4 lit. a) şi b) şi al reprezentantului întreprinderii familiale, respectiv vârsta de 16 ani, în cazul membrilor întreprinderii familiale;

Extras din OUG 44/2008. Conditia e sa aveti 18 ani.
Gasesti toate informatiile aici [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Haine in rate! vladut05 vladut05 Buna ziua!M-ar interesa si pe mine ce solutie as avea sa vand haine in rate.Eu sunt din Craiova si fac comenzi pe Eastbay.com si m-am gandit sa fac comenzi in ... (vezi toată discuția)
Intrepridere familiala - locatie in alta localitate decat cea de domiciliu... alinutza9 alinutza9 Se poate infiinta o intreprindere familiala folosind o locatie inchiriata in alta localitate decit cea unde asociatii au domiciliul stabil?Multumesc. (vezi toată discuția)
Varsta pentru infiintare a.f MihaelaGabriela2 MihaelaGabriela2 Buna ziua! Am 16 ani si sunt interesata sa deschid o A.F. As dori sa stiu daca pot infiinta A.F avand in vedere varsta pe care o am. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)