avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită ABUZ- EXECUTOR JUDECATORESC
Discuție deschisă în Executare silită

ABUZ- EXECUTOR JUDECATORESC

Buna ziua , am primit o somatie ,pt un credit pe care nu am reusit sa il rambursez in totalitate ,de la un executor judecatoresc , formulata astfel:" Operatiunea de descindere urmeaza sa fie efectuata chiar si in lipsa Dvs , prin spargerea usilor si incuietorilor imobilului la care locuiti ,impotrivirea prin orice forma la executarea unei hotarari judecatoresti definitiva fiind pedepsita ,potrivit disp .art 271 Cod Penal cu inchisoare de pana la 7 ani".
Acum, vreau sa va spun ca eu nu am primit nici o hotarare judecatoreasca , ca la imobilul unde domnul doreste sa faca "spargeri " proprietar este mama mea ,care are si dumneaei o varsta mai inaintata , care este foarte speriata ,eu am doar domiciliul trecut pe C.I ,la aceasta adresa .
Executorul chiar poate sa aplice cele scrise in somatie fara a avea o hotarare judecatoreasca ? Este corect formulata ? Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 23:00, 9 Februarie 2011
Executorul judecatoresc ,pentru executarea titlului executoriu,obtinut in baza hotararii definitiva si irevocabila,pentru respectarea procedurii legale de executare ,a dispus somarea debitorului.
In somatie sunt mentionate date de identificare (adresa si telefon) ale executorului ,
pe care puteti sa il contactati,cu scopul lamuririi situatiei
Contractul de credit este titlul executor probabil si s-a solicitat executare silita pe bunurile mobile ale dvs. Daca la data stabilita de executor veti deschide usa aceasta nu va fi sparta. Pentru bunurile din casa prezentati pe cat posibil acte de provenienta cu care sa dovediti ca sunt ale bunicii. Spuneti ca imobilul este al acesteia si nu sunteti proprietar . Daca sunteti insolvabil nu se poate intampla nimic .daca aveti bunuri acestea se sechestreaza pana la achitarea debitului sau se vand la licitatie. Este bine ca mai inainte de termen sa treceti pe la biroul executorului judecatoresc sa vedeti dosarul.
Incercati sa consultati un avocat care sa vada si toate actele.
Daca nu sunteti proprietar si locuiti cu proprietarul discutiile pot fi variate...
aveti dreptul sa consultati oricand dosarul de executare aflat la sediul profesional al executorului judecatoresc;este posibil sa existe titlul executoriu de care dvs sa nu aveti cunostinta si sa se fi indeplinit procedurile aferente de catre executor.
in anumite conditii legale, executorul judecatoresc are dreptul sa intre in incaperile in care figurati ca avand domiciliul.apartamentul find al mamei dvs, nu aveti deocamdta sa va faceti griji in aceasta privinta. in ce priveste bunurile mobile din incapere( televizoare,mobile,etc, )daca dovediti ca nu sunt proprietatea dvs, executorul judecatoresc va ramane doar cu"admiratul "lor.
incercati sa fiti si dvs la locuinta mamei la data cand figureaza in somatie.eventual invitati un prieten sau faceti rost de o camera de filmat pentru a filma intrega operatiune,tocmai pt a se preintampina eventuale abuzuri sau presiuni psihice asupra dvs din partea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita poprire mariana07 mariana07 Buna ziua, Am un credit de nevoi personale pe care nu l-am mai putut achita, si am primit azi o instiintare \\\\"infiintarea popririi asupra conturilor ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc Capatana Ionut Capatana Ionut Buna ziua am si eu o problema:m-am trezit zilele trecute la usa cu o somatie din partea unui cabinet de executor judecatoresc cu o somatie de executare silita ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari goe_07 goe_07 Asociatia de proprietari in ianuarie 2011 a obtinut hotarare definitiva si irevocabila prin care obliga proprietarul unui apartament la plata de restante ... (vezi toată discuția)