Buna ziua as vrea sa ma ajutati si pe mine ca am cateva nelamuriri. Sunt elev in cadrul G.R Sc. Energetic Campina sunt major implinind varsta de 18 ani. Acum 3 saptamani ma aflam cu mai multi colegi in curtea liceului si ne jucam cu zapada,la un moment dat apare un barbat cu o varsta aproximativa de 40 ani. Dupa cateva minute din incinta scoli ies cateva colege moment in care eu ma indrept spre una dintre ele si razand ii zic ca o sa o "frec" cu zapada, ea stiind ca glumesc incepe si rade si continuam glumele moment in care individul de 40 de ani vine spre mine revoltat ma impunge cu capul si incepe sa imi spuna citez " Bai baiatule tu vrei sa te bat,tu nu sti ca bataia doare? Ca tine bat 100 odata" dupa care ma apuca cu palma de fata si ma scutura putin (individul mirosea a batutura si era destul de solid) dupa care pleaca spre poarta scoli, ne apucand sa iasa din curtea scoli ma duc spre el si il intreb " Cu ce motiv v-ati luat de mine?" la care individul vine inspre mine furios zicandu-mi ca am tupeu si ca ma bate el. Ajunge in dreptul meu crezand ca o sa ma loveasca il imping dupa care sare sa ma loveasca, urmeaza cateva lovituri de o parte si de alta pana la un moment cand de frica il lovesc in figura si il dau jos. Dansul spune ca avea lucrare in gura si i sa rupt. A fost a scos certificat medico-legal de unde a iesit ca a avut nevoie de 5-6 zile de vindecare (nu spitalizare). Am aflat ca ar fi fost tatal uneia din colege si asa a si declarat el dar stiu sigur chiar de la colega care a spus ca e taicasu ca defapt e prietenul ei (de aici se deduge caracterul barbatului daca umbla cu pustoaice de liceu de 18-19 ani). Am uitat sa mentionez ca atunci cand individul a picat 2 colegi au sarit si i-au dat cate 1-2 picioare (asta ne fiind problema mea, nu eu i-am invitat). Politia mi-a spus ca sa ii dau banii pe lucrare plus ce vrea el ca sa nu imi faca dosar penal si sa am cazier ca un cazier de la varsta asta m-ar termina etc etc. Mie mi se pare anormal ca tot eu sa dau banii din moment ce el a inceput,se afla in incinta liceului fara sa se legitimeze (in timpul programului) si ma agresat fara motiv (nimeni din caurtea liceului nu sa atins de fata pt care venise el). Intrebarea mea este urmatoarea: ma sfatuiti sa il las sa ma dea in judecata sau sa ii dau banii? Cat de rau pot fi "pedepsit" daca ies vinovat? Multumesc mult.
Un certificat medico-legal si o plangere depusa impotriva lui v-ar ajuta...insa cel mai bine ar fi sa va intelegeti; atentia la suma pe care o solicita (sa fie una conforma cu gravitatea leziunilor suferite) si la modalitatea pe care o alegeti cand o achitati (preferabil in fata organelor de ancheta).
Una peste alta nu dau dreptate nici unuia, nici altuia...
Oricum nu te poate afecta cazierul ala la varsta ta, asa cum "a zis politaiul"
1. Mai mult ca sigur ca pt. cele 5 zile de ingrijiri medicale, vei primi NUP de la procuror, si el te va ataca in instanta.
2. Are sa iei de obicei o amenda penala, insa chiar daca iei 2-3 luni cu suspendare, cazierul are sa se prescrie dupa 2 ani + pedeapsa primita.
Pe atunci vei avea 20 de ani. Nu cred ca ai nevoie de un cazier curat inainte de 23-25 de ani :)
1.Cazierul nu se prescrie,ci se reabiliteaza.
2.Daca ar dori ulterior sa se angajeze intr-o unitate din sistemul de siguranta nationala sau ca magistrat,in fisa operativa va apare savarsirea unei fapte de lovire.
3.Este bine ca "xuser" sa se pronunte numai pe probleme ,pe care le cunoaste.:slap:
Introduceti plangere penala pentru lovire si alte violente,in termenul legal de 2 luni,merfeti la medicul legist si cerert-i sa va examineze si sa va emita certificat medico-legal.
Apelati la cei care au fost de fata si rugati-i sa depuna marturie in favoarea dvs,declarand cele intamplate.
Invocat circumstantele atenuante prev.de art.73 c.pen,fiind evidenta existenta"scuzei provocarii".
Angajati-va,in limita posibilitatilor financiare,un avocat iscusit care sa va sustina cauza..
Succes !