Despre plangerea contraventionala s-a discutat mult, despre radarele mobile la fel sau contestarea PV in instanta dar haideti sa vedem un pic daca un radar mobil al unei unitati de politie dintr-un oras oarecare nu are nevoie si de documente sau avize date de autoritatea comunei pe raza caruia isi desfasoara activitatea.
Cert, cineva a fost oprit si amendat pentru depasirea vitezei legale la intrarea intr-o comuna la distanta de aprox 100-150 m. de indicatorul cu insemnele de localitate, nu era o zona puternic populata, chiar pustie as putea spune, cu cateva case in constructie; deci omul nu avea 80 km/ora in centrul localitatii ci era la 100 de m la intrare, in decelerare pentru a ajunge la viteza legala iar baietii cu radarul mobil au aparau instant si dintr-o coloana cu 4 sau 5 masini au oprit numai una.
Ce baza legala de selectie au folosit, si daca se poate contesta pe acest fapt sau daca nu era necesar ca domnii politisti sa aiba asupra lor si avizul primarului sau autoritatii locale pe raza careia isi desfasurau activitatea ei lucrand la politia unui oras din apropierea comunei respective?
Multumesc tuturor celor cu experienta in instanta in astfel de procese si al caror raspuns va ajuta!
politia rutiera nu este subordonata primariei si nu are nevoie de nici un aviz ptr functionare. de altfel nici o unitate de politie din cadrul MAI nu are nevoie de acordul sau avizul vreunei autoritati locale.
sanctionarea unui singur contravenient din cei 5 care circulau in coloana nu afecteaza valabilitatea procesului verbal. ati avut ghinion.
legal vorbind, in cei 100 m erati in interiorul localitatii, legea nu face distinctie in acest sens. deci pv este legal si temeinic, sub rezerva existentei unor planse fotografice admisibile ca probe.