Daca s-au terminat cele 20 de zile de preaviz, societatea care a intrat in insolventa /faliment trebuie sa elibereze adeverinta pentru somaj salariatului, care este termenul de depunere al actelor pt.somaj,deoarece nimeni nu se ocupa de eliberarea adeverintei ...si imi e teama ca voi ramane si fara acte...?
Indemnizatia de somaj se acorda de la data incetarii raportului de munca , daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca, in termen de 30 de zile de la aceasta data.
Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 30 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data prevazuta la data incetarii c.i.m., indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.
Șomaj după cic
varodan
Buna ziua! M au sunat de la firma unde lucram cand am intrat in concediu de creștere copil si mi au spus ca sunt in insolventa si din data de 22.02.2017 sunt ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj
tgmm11
Va rog sa ma lamuriti si asupra urmatorului aspect:firma m.a dispozibilizat fara nici o notificare in prealabil, prin desfiintarea postului, inca din data de ... (vezi toată discuția)