Sunt functionar public. Am suspendata decizia de pensionare anticipata de la data de 31.05.2010. Daca vreau sa-mi pun in plata decizia de pensionare, trebuie sa-mi dau preavizul. Care este termenul de preaviz, daca pot sa cer reducerea programului cu 4 ore, care este dreptul meu referitor la CO pentru anul 2011. Sunt obligati sa-mi aprobe reducerea programului sau depinde numai de director daca este de acord sau nu? Va multumesc.
legea nr.188/1999
ART. 102
Funcţionarul public poate să comunice încetarea raporturilor de serviciu prin demisie, notificată în scris persoanei care are competenţa legală de numire în funcţia publică. Demisia nu trebuie motivată şi produce efecte după 30 de zile calendaristice de la înregistrare.
:)
Reducerea programului se aplica in cazul incetarii raportului de serviciu din intitiativa institutiei - concediere/eliberare din functie, nu in cazul demisiei.
Trebuie sa vi se va calcula concediul de odihna pentru timpul lucrat pe acest an, urmand sa vi se plateasca zilele pe care nu le-ati efectuat.