avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... preaviz functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

preaviz functionari publici

Sunt functionar public. Am suspendata decizia de pensionare anticipata de la data de 31.05.2010. Daca vreau sa-mi pun in plata decizia de pensionare, trebuie sa-mi dau preavizul. Care este termenul de preaviz, daca pot sa cer reducerea programului cu 4 ore, care este dreptul meu referitor la CO pentru anul 2011. Sunt obligati sa-mi aprobe reducerea programului sau depinde numai de director daca este de acord sau nu? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 21:28, 10 Februarie 2011
legea nr.188/1999
ART. 102
Funcţionarul public poate să comunice încetarea raporturilor de serviciu prin demisie, notificată în scris persoanei care are competenţa legală de numire în funcţia publică. Demisia nu trebuie motivată şi produce efecte după 30 de zile calendaristice de la înregistrare.
:)
Reducerea programului se aplica in cazul incetarii raportului de serviciu din intitiativa institutiei - concediere/eliberare din functie, nu in cazul demisiei.
Trebuie sa vi se va calcula concediul de odihna pentru timpul lucrat pe acest an, urmand sa vi se plateasca zilele pe care nu le-ati efectuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia incazul functionarului public giurea_ion giurea_ion ce pasi trebuie urmati de un functionar public cind demisia . de cind este inregistrata si pina cind nu mai vine la servici. Mai este nevoie de 15 zile ... (vezi toată discuția)
Demisia din fuctia de inspector ( functionar public) Vasile Marian Vasile Marian Conform codului muncii cate zile de preaviz sunt prevazute?pentru ca seful meu mi-a scris pe cererea de demisie \"de acord cu preaviz 30 zile ... (vezi toată discuția)
Incetare raport de serviciu prin acordul partilor DeaC DeaC Din mesajele citite pe acest forum, in caz de incetare raport de serviciu prin acordul partilor nu este necesar preavizul. Cu alte cuvinte, pot sa cer ... (vezi toată discuția)