avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensie privata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensie privata

Buna ziua!
Cui trebuie sa ma adresez in cazul in care am subscris la un anumit fond de pensii private obligatorii dar m-am "trezit" repartizat la un alt fond de pensii pentru ca spun ei nu am subscris la nici un fond sau am subscris la mai multe.
Mentionez ca vrea sa raman la fondul la care am subscris eu.

Va multumesc!
grace_r a scris:
Pai nu castiga agentu ci chiar societatea de pensii private, pentru care chiar conta numarul declarat de aderenti, nu?:training: A fost lupta pentru cel mai tare castiga mai multi!

Nu stiu de unde ai inteles asta! Nu conteaza decat numarul de participanti validati.

Perioada de aderare a trecut de mult, e adevarat, dar cand ati primi informarea de repartizare aleatorie? si in ea nu aveti precizate actiunile pe care le puteti face? trebuie sa aveti un termen pt asa ceva, respectiv sa retrageti subscririle care nu va apartin...

Foarte, foarte fals. Repartizarea aleatorie nu se ataca (se poate ataca in instanta numai cauza, respectiv falsul), subscrierile multiple NU se pot retrage!

sergiulica a scris:
in cat timp de la angajare trebuie sa optezi pentru pensia privata?tin sa precizez ca m-am angajat la 1 feb la un scm.

4 luni de la data la care ai devenit eligibil, adica data angajarii.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Mai 2008
ContSters20980, utilizator
Andreea Lisievici a scris:

Nu stiu de unde ai inteles asta! Nu conteaza decat numarul de participanti validati.

Foarte, foarte fals. Repartizarea aleatorie nu se ataca (se poate ataca in instanta numai cauza, respectiv falsul), subscrierile multiple NU se pot retrage!

Probabil sa ai dreptate, o sa verific; dar nu emisesem o regula ci pusesem o intrbare !:tomato:

SI desigur conteaza validatii, dar tu chiar nu ai inteles politica de manipulare? desi legea este plina de interdictii si sanctiuni pentru a evita manipularea...:whistle:
In plus repartizarea aleatorie este aleatorie oarecum; adica neinscrisii si nevalidatii se atribuie aleatoriu in procente direct proportionale cu participanti inscrisi si validdati la o societate si in ordinea unor anumite criterii stabilite prin lege; adica intai ajung la fondurile mai bune baietii tineri (pacat ca nu au scris si blonzi;) pentru ca au cea mai mare perioada previzibila de contributie, si mai la ce ramane ajing si cei trecuti de prima tinerete :thumbup:
Pai ce daca omul poate nu a fost in tara in cele cateva luni, daca e femeie sau e mai trecut oricum nu aducve bani prea multi la fond, asa ca e corect sa fie trecut la fondul cu cele mai mici sanse de a crea profit si deci pensie mai buna, nu?
Chestia asta cu imposibilitatea aderarii prin reprezentant mi s-a parut de la bun inceput o tampenie, tocmai din prisma situatiei celor care sunt angajati in Romania dar lucreaza peste hotare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in actul de aderare la pensia privata obligatorie rea_mica rea_mica Fara sa stiu, o persoana(necunoscuta mie deocamdata), a intrat in posesia unei copii dupa buletinul meu si a incheiat fara acordul meu un act de aderare la un ... (vezi toată discuția)
Pensie privata dascalu  marta dascalu marta ce vrea sa spuna o pensie privata, cat este de eficienta si sigura (vezi toată discuția)
Carte de munca? sebisibiu sebisibiu Tocmai mi-am deschis un PFA. Nu am lucrat niciodata deci nu am inca carte de munca. Unde trebuie sa imi fac? Ce acte sunt necesare? Multumesc. (vezi toată discuția)