avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Restante la credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Restante la credit

Buna ziua!
Am un credit de nevoi personale la o banca,am restanta 1500 lei,mi-a scazut salariul si am cerut reesalonarea ratelor.Banca mi-a cerut garantie imobiliara pt.reesalonare sau refinantare.Nu am imobil,creditul este fara ipoteca.Am fost amenintata cu executarea silita.Daca am o masina pe numele meu pot sa-mi puna poprire pe ea pentru 1500 lei restanta?
Astept un raspuns!Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mikky_9 , utilizator 08:01, 17 Martie 2011

incercati sa platiti si sa ajungeti la zi cu ratele, in caz ca se ajunge la executare silita, creditul e declarat restant anticipat la care se vor aduna cheltuieli de judecata si de executare. fct de cat de mare e aceasta datorie, va pot vinde masina la licitatie si pt diferenta va vor pune poprire pe 1/3 din salariu
pe salariu va poate pune poprire, pe masina pot pune sechestru daca.. o pot identifica in parcare. NU este insa o practica pt ca implica niste costuri destul de ridicate pt ei (ridicarea si transportul cu platforma, depozitarea ...) si riscul ridicat de anu recupera nici cheltuielile.. daca merita masina insa..
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat!
In problema restantei la credit m-au sunat de la o firma de recuperare creante.
Mi-au spus ca daca nu ajung cu ratele la zi,dosarul se intoarce la banca,aceasta poate rezilia contractul si sa ma oblige la plata diferentei de credit intr-o singura zi.
Daca nu am alte venituri decat salariul(din care oricum nu pot plati rata intreaga),ce mi se poate intampla in cel mai rau caz?
Si daca am avut o masina si am facut act de vanzare-cumparare pe numele unei rude se pot interesa si lega de acest lucru?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre rate cimbru cimbru in 2009 am facut un credit la o banca,in sept 2010 sotul a intrat in somaj si eu bugetara fiind ni s au diminuat venit.subst.am mers pe la bancile unde aveam ... (vezi toată discuția)
Executare silita marietapetre2005 marietapetre2005 Buna ziua Am si eu o nelamurire.Am un credit de nevoi personale si de un an nu am mai putut plati rata integral si sunt amenintata cu executarea silita in ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu ContSters141876 ContSters141876 Buna ziua, am si eu mai multe probleme de lamurit vis-a-vis de un dosar de executare silita. Am un credit de nevoi personale negirat si negarantat luat in ... (vezi toată discuția)