avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna ziua
Am si eu o nelamurire.Am un credit de nevoi personale si de un an nu am mai putut plati rata integral si sunt amenintata cu executarea silita in .Locuiesc cu chirie,dar momentan nu am contract.Ce bunuri mobile pot fi executate?Mentionez ca nu mai am chitantele de cumparare ,deoarece sunt achizitionate cu ani in urma.
Cel mai recent răspuns: ContSters67773 , utilizator 21:30, 29 Ianuarie 2011
va vor pune poprire pe salariu, daca aveti. maxim 1/3 va pot retine
Iar dumneavoastra nu trebuie sa le spuneti neaparat ce bunuri mobile aveti :D, mai ales ca nu aveti documente de proprietate pe ele... sunt ale altcuiva... probabil.

In cazul in care sunteti angajat vi se poate pune poprire pe salariu.

Va multumim!
Buna ziua !
Pentru a nu se ajunge la recuperare pe cale silita a debitului restant , intrati in dialog cu cei de la Banca, incercati sa va renegociati contractul si sa diminuati rata . Neplata integrala a ratelor pe o perioada de 1 an face ca penalitatile sa curga, marind si mai mult valoarea debitului initial, ceea ce nu este in interesul dvs.
V-am recomandat sa luati legatura direct cu Banca tocmai pt a arata ca sunteti de buna credinta si doriti solutionarea acestui litigiu pe cale amiabila, insa de un an de zile sunteti in imposibilitate de plata, si pentru a demonstra acest aspect faceti dovada veniturilor actuale.
Este in interesul dvs sa mentineti rezolvarea problemei direct cu Banca, in caz contrar , Banca poate inainta , spre solutionare, dosarul dvs catre o societate specializata in recuperari creante , si atunci situatia se complica. Cei de la recuperari creante vor incerca , de asemenea, in prima instanta, sa rezolve pe cale amiabila cu dvs , insa, costurile cu privire la administrarea dosarului dvs se vor adauga la valoarea debitului si a penalitatilor, fapt ce iar nu este in interesul dvs. In cazul in care nu sunteti de acord cu solutionarea pe cale amiabila, urmatorul pas este ca recuperatorii sa inainteze dosarul dvs spre solutionare Casei de avocatura sau avocatului care le apara interesele in Instanta , urmand sa se deschida un proces , in urma caruia , daca pierdeti, datoria dvs o sa fie recuperata pe calea executarii silite prin poprirea pe venituri prezente sau viitoare sau sechestru pe bunuri prezente sau viitoare. Cel mai indicat este sa nu aveti bunuri pe numele dvs. De asemenea, in cazul in care se ajunge in Instanta si pierdeti procesul , la debitul dvs se vor adauga cheltuielile de judecata si onorariul avocatului.
Cu alte cuvinte, dialogul direct cu Banca , expunerea situatiei financiare reale , solicitarea renegocierii contractului si scaderea ratelor, ar fi in interesul dvs.
O zi buna !
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Ianuarie 2011
ContSters67773, utilizator
marietapetre2005 a scris:

Buna ziua
Am si eu o nelamurire.Am un credit de nevoi personale si de un an nu am mai putut plati rata integral si sunt amenintata cu executarea silita in .Locuiesc cu chirie,dar momentan nu am contract.Ce bunuri mobile pot fi executate?Mentionez ca nu mai am chitantele de cumparare ,deoarece sunt achizitionate cu ani in urma.


Asa cum s-a mentionat mai sus banca nu poate vinde bunuri care nu sunt ale dvs (doar nu o sa declarati da domnule - laptopul, combina frigorifica si masina de spalat sunt ale mele), nu trebuie sa declarati ce bunuri aveti, daca vor sa va execute sa faca baca dovada ca bunurile pe care le utilizati va apartin. Apoi legat de poprirea contului, dupa infiintarea popririi mergeti si va deschideti cont la alta banca unde nu aveati la momentul instituirii popririi si s-a rezolvat si treaba cu contul.

Legat de negocierile cu banca stimata diana.m acestea au un singur sens - banii, banii si iar banii. Sincer 95% din imprumutati nu mai pot restitui creditele nu pentru ca nu vor ci pentru ca nu mai pot. Toate bancile au acordat credite la limita maxima posibila la momentul respectiv, iar intre timp conditiile imprumutatilor sunt cele pe care le stim, iar banca oricum nu este in pierdere.
Stimate Mixam , permite-mi, sa nu fiu totalmente de acord cu afirmatia ta. Este adevarat, Banca nu pierde niciodata, insa daca debitorul refuza vehement un dialog direct cu Banca , in cele din urma, ajunge sa fie singurul care are cu adevarat de pierdut, din punct de vedere financiar. Eu nu am afirmat ca Banca ar fi numai " lapte si miere " , insa, daca ne ghidam dupa lozinca " alege raul mai "bun" dintre toate relele de care ai parte " , dintre variantele " Banca" ( debit initial, reesalonat sau semnarea unui nou contract si diminuarea ratelor lunare ) " , " recuperatori" ( debit initial+ penalitati+cheltuieli cerute de societatea de recuperare cu privire la administrarea dosarului ) sau " proces terminat cu popriri sau sechestru pe bunuri " ( debit initial+ penalitati+cheltuieli cerute de societatea de recuperare cu privire la administrarea dosarului + cheltuieli de judecata + onorariu avocatului care reprezinta recuperatorii ) , consider ca dialogul cu Banca ar fi cea mai putin costisitoare metoda de solutionare.
Parerea mea :)
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Ianuarie 2011
ContSters67773, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creante ContSters154241 ContSters154241 Cu o mare rugaminte de a primi un raspuns, fac si eu o intrebare: Am avut un abonament la o firma de telefonie mobila pe care l-am intrerupt in perioada de ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie la banci mihaicraiova mihaicraiova Buna ziua.Am urmatoarea situatie.Acum cativa ani am imprumutat de la 3 banci anumite sume de bani.Am platit ratele la timp aproximativ 3 ani.Din cauza crizei ... (vezi toată discuția)
Rog suport informational - firme de recuperare ContSters143925 ContSters143925 Buna ziua, va rog sa-mi comunicati care sunt pasii legali pe care trebuie sa-i parcurga o firma de recuperare datorii referitoare la un imprumut de nevoi ... (vezi toată discuția)